Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

11 vanor som kan förstöra din hy

Dela på Pinterest
Brukar du tvätta dina solglasögon tillräckligt ofta och vad har du för material på ditt örngott?

1. Du tvättar inte dina sminkborstar

Det samlas väldigt mycket smuts och smink i dina borstar, vilket gör dem till stora bakteriebomber om du inte rengör dem tillräckligt ofta.

2. Du använder fel örngott

Bomull kan skava mot huden, vilket kan vara påfrestande för känslig hy. Byt till örngott av satin eller siden istället, vilket är mer skonsamt för huden. Glöm inte att tvätta örngottet ofta, annars finns risk att det tillför smuts till din hy.

3. Du tvättar inte bort sminket

Smink och smuts torkar ut huden, täpper till porer och förhindrar huden att återhämta sig under natten. Därför är det viktigt att alltid rengöra ansiktet ordentligt innan du går och lägger dig.


Läs även Skönhet! Så får du till lockarna med mycket volym

4. Du använder produkter i fel ordning

När du har tvättat ansiktet, använd först den kräm som har rinnigast konsistens och fortsätt med tjockare krämer. Annars är risken att de tjocka krämerna hindrar de lösare att tränga in huden.

5. Du använder inte solskydd året om

Du ska alltid använda solskydd. Även när det är molnigt påverkas vi av solens strålar. Det behöver inte innebära att du använder solkräm hela året, det finns många bra dagkrämer och foundations som innehåller tillräckligt mycket solskydd för vintern.

6. Du tvättar inte dina solglasögon

Solglasögonen samlar på sig smink, smuts och bakterier från ditt ansikte. Så tänk på att rengöra dem noga och ofta!

7. Du återfuktar inte tillräckligt

Din hy behöver fukt och det är extra viktigt att fuktboosta nu under vintern. Så se till att inte slarva med återfraktande krämer!


Läs även 5 saker du måste veta innan du rakar benen nästa gång

8. Du rengör inte mobilen

På samma sätt som med solglasögonen fastnar mycket smuts på din mobil. Hur ofta rengör du den?

9. Du peelar för mycket

Det är viktigt att peela huden och att använda ansiktsskrubb någon gång i veckan. Men gör det inte varje dag och peela inte för hårt, särskilt inte om du har tunn och känslig hud.

10. För lite sömn för mycket stress

Stress påverkar inte bara vårt inre. Din hy kan verkligen ta skada om du stressar för mycket. Se till att alltid få så många timmars sömn du behöver och försök att stressa ner!

11. Du dricker inte tillräckligt mycket vatten

Återfukta inte bara huden med krämer, utan se till att den återfuktas inifrån också. Ha med dig en flaska vatten till jobbet eller skolan, så är det lättare att komma ihåg att dricka!


Bildkälla Fake-Leather.com SheBeTheSound.com LikeTheYoghurt.com Chapterfriday.com

Gilla Modette på Facebook!