Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Så får du strålande hy efter en uttorkande vinter

1 av 3

2 av 3

3 av 3

Dela på Pinterest
Vill du få tillbaka lystern i hyn efter en lång vinter? Strunta i rengöring på morgonen och glöm inte solskyddet!

1. Dricker du ordentligt med vatten?

Allmänt känt kanske, men ändå dricker många av oss alldeles för lite vatten. Och då torkar huden ut. 6 till 8 glas brukar vara att rekommendera för dagligt intag. Grönt te ska också vara bra för huden, då det innehåller mycket antioxidanter.

2. Rengör inte ansiktet på morgonen

Visst är det frestande att börja dagen med en ordentlig ansiktsvätt – men det torkar faktiskt ut huden! Ansiktet blir inte smutsigt över natten så länge du rengjort hyn kvällen innan. Badda ansiktet med lite ljummet vatten innan återfuktning. Då bevaras de naturliga oljorna i huden.


Läs även 9 saker att äta för längre och tjockare hår

3. Experimentera bland hudvårdsprodukterna

Huden förändras med åren. Det är inte säkert att produkterna du använde när du var 16 funkar vid 25. Det är inte heller säkert att bara för att en peeling funkar från ett märke så funkar hela ansiktsserien. Våga experimentera mellan olika märken, och våga fråga om hjälp i butiken!

4. Datorhy

Visste du att mycket sittande vid datorn torkar ut huden? Använd en dagcréme med mycket fukt och gärna med solskydd i. Solskyddet skyddar nämligen inte bara mot solen, utan också mot datorskärmens strålning.

5. Använd solskydd

Tjatigt värre! Men solskydd är så viktigt för att bevara en naturlig glow i hyn. Solens strålar torkar ut huden och gör att den åldras i förtid.


Läs även 11 vanor som kan förstöra din hy

Bildkälla Josefin Lundhall

Av: Madeleine Laurell

Gilla Modette på Facebook!