Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 knep för att få parfymen att sitta hela dagen

1 av 3

Smörj lite vaselin på huden innan du sprayar på din parfym.
2 av 3

Smörj lite vaselin på huden innan du sprayar på din parfym.

Spraya lite parfym på din hårborste!
3 av 3

Spraya lite parfym på din hårborste!

Dela på Pinterest
Är du trött på att doften försvinner för snabbt? Här är knepen du bara måste testa!

1. Smörj in dig innan

Parfym har svårare att fastna på torr hy. Så smörj in dig med vaselin eller bodylotion innan du sprayar på din doft så kommer den sitta längre.

2. Spraya på rätt ställe

Spruta parfymen på områden där du känner puls. Till exempel bakom käken, i armvecken, bakom öronen, på hals och handleder. Där är kroppen oftast lite varmare, vilket gör att doften blir mer intensiv.

3. Puderknepet

Spraya ett lager parfym på huden och lägg sedan lite puder ovanpå, innan du sprayar på ytterligare lite mer parfym. Då kommer doften komma fram i omgångar under dagen.

Läs även 11 vanor som kan förstöra din hy

4. Spraya parfymen på din borste

Parfym har en tendens att sitta bättre på hår än på hud. Men eftersom hår och hårbotten inte mår bra av alkohol rekommenderar vi inte att spraya parfymen direkt i håret. Däremot kan du spraya lite på din hårborste innan du kammar igenom håret, för en svag doft som sitter längre.

5. Spraya där du har fjun

Och eftersom doften sitter bättre på hår, kan du ha som vana att spraya lite av din doft på exempelvis ovansidan av armen, där du har fjun.

6. Tänk på var du förvarar din parfym

Parfymen mår bäst på en mörk och sval plats. Så undvik att ställa den i badrummet om du vill att parfymen ska hålla längre och behålla sin rätta doft.

7. Tänk på att den kanske sitter längre än du tror!

Näsan vänjer sig vid lukten efter ett tag. Så bara för att du tycker att doften har försvunnit kan det vara så att andra fortfarande känner den. Så, fråga dina kompisar innan du sprayar på parfymen en gång till. För vi vet ju alla att för mycket parfym inte är särskilt härligt.


Bildkälla Thecristellefactor.com Josefine Lundhall

Gilla Modette på Facebook!