Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så tar du hand om ditt blonda hår på bästa sätt

1 av 4

2 av 4

3 av 4

4 av 4

Dela på Pinterest
Blir ditt blonda hår lätt missfärgat eller tappar det sin glans? Lugn, Modettes skönhetsredaktör Evelina Forsell berättar om sina bästa knep för att hålla håret fräscht.

1. Oljor gör underverk

Blont hår är ofta skört och torrt. Därför är det viktigt att ge håret en riktig fuktgivare en gång i veckan. Använd dig av en färglös olja som kokosolja och massera in i hela håret, fläta håret och sov med en handduk på kudden för att förhindra oljefläckar. Tvätta sedan håret på morgonen med schampo och balsam.

Läs även: Hudvård! Bästa knepen för dig med fet och oljig hy

2. Använd rätt produkter

Det viktigaste för att hålla ditt hår i bra form är att använda schampo, balsam och inpackning gjorda för just din hårkvalité. Bleker du håret ofta bör du använda reparerande produkter och om du har naturligt blont hår kanske du hellre vill använda produkter för att öka lystern eller volym.

3. Skydda ditt hår mot UV strålar

Solen kan ljusa upp ditt hår någon nyans vilket många längtar efter när sommaren smyger sig på. Solen kan dock även skada håret liksom din hud så var noga med att använda solskydd. Det finns i schampo, balsam och olika stylingprodukter, så du kan hitta något du använder varje dag.

4. Håll gula pigment borta

Blir ditt hår lätt ljusgult och vill du hellre ha en kall blond färg? Då är silverschampo din bästa vän. Använd det på samma sätt som vanligt schampo eller bara någon dag i veckan för att fräscha upp. Ett tips är att använda ett blått silvershampo om du vill ha en lätt kall färg och använda ett lila silverschampo om du vill ha en silverblond färg.


Läs även: Skönhet! Så får du till lockarna med mycket volym

5. Se över ditt vatten i duschen

Blir ditt hår strävt eller missfärgat när du tvättat håret. Många som bor i nybyggda hus eller de med egen brunn och gamla rör kan ha problem med detta. Detta kan bero på att vattnet är kalk-, koppar- eller järnrikt. Detta är svårt att göra något åt, men ett tips är att använda silvershampo och oljeinpackning oftare än vanligt.

6. Ge ditt hår mer lyster

Både blekt blont och naturligt blont kan ibland bli matt och tråkigt. Enkelt knep är att använda en glansspray eller en lystergivande olja. Mina favoritoljor är argan- och monoiolja som båda ger fantastisk lyster och fukt utan att kladda eller se fettigt ut.

7. Tvätta inte för ofta

Något av det viktigaste för att inte skada ditt hår är att inte tvätta ditt hår så ofta. Vatten är väldigt uttorkande så försök att endast tvätta ditt hår två gånger i veckan. Har du svårt att vänja ditt hår, använd torrshampoo mellan tvättarna för att få en känsla av nytvättat hår. Ta några månader och testa, du kommer se stor skillnad på din hårkvalitet, jag lovar!


Läs även: 7 hårmissar du gör varje dag

Bildkälla: Vanja Vikström Nicolina Winkfield

Gilla Modette på Facebook!