Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Felen du gör när du använder torrschampo

1 av 3

Låt torrschampot verka en stund innan du borstar igenom håret.
2 av 3

Låt torrschampot verka en stund innan du borstar igenom håret.

Använd inte torrschampo för ofta. Det kan torka ut din hårbotten.
3 av 3

Använd inte torrschampo för ofta. Det kan torka ut din hårbotten.

Dela på Pinterest
Sprayar du bara i håret? Och använder du produkten för ofta? Här är några vanliga fel vi gör när vi använder torrschampo.

1. Du sprayar det bara i rötterna

Torrschampo fräschar inte bara upp fett hår utan ger även textur till håret. Så, spraya lite torrschampo i resten av håret och krama med händerna om du vill ha vågigt hår med mer volym.

2. Du borstar inte igenom håret

Borsta alltid igenom håret efter att du har sprayat på torrschampo. Annars blir det ojämn fördelning i rötterna, vilket inte ger det där härliga svallet du är ute efter.

3. Du borstar igenom håret för snabbt

Vänta några minuter innan du borstar igenom håret, så att torrschampot hinner verka. Annars är risken att du inte får lika bra effekt.


Läs även 11 vanor som kan förstöra din hy

4. Du glömmer att lyfta på håret

Om du sprayar torrschampo ovanifrån finns en risk att det tynger ner håret och lägger sig som en hinna över din frisyr. Lyft istället en hårslinga i taget och spraya torrschampot underifrån. På så sätt kommer du åt allt hår och får dessutom extra volym.

5. Du använder det bara i håret

Testa att spraya torrschampo på dina hårnålar eller hårklämmor innan du sätter dem i håret, så kommer frisyren hålla mycket längre.

6. Du använder det för ofta

Du kan faktiskt överanvända torrschampo och om du använder det för ofta kan det leda till finnar, igentäppta porer eller torr och irriterad hårbotten. Använd det ett par gånger i veckan, för bästa resultat!


Läs även 7 knep för att få parfymen att sitta hela dagen

Läs även Misstagen som gör din sminkväska till en bakteriebomb

Bildkälla ChapterFriday.com Fake-Leather.com SincerelyJules.com

Gilla Modette på Facebook!