Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Har du finnar och oren hy? Då tvättar du nog bort ditt smink fel

1 av 4

2 av 4

3 av 4

4 av 4

Dela på Pinterest
En vanlig orsak till finnar och oren hy är att man inte tar bort sitt smink korrekt, vilket gör att sminkrester är kvar på huden under natten. Här är Modettes skönhetsredaktör Evelina Forsells bästa tips för en fräsch och ren hy!

1. Börja med ögonen

För att ta bort ditt ögonsmink korrekt rekommenderar jag en oljerengöring. Den löser upp sådant smink som ofta kan vara lite svårare att få bort, så som mascara och eyeliner. Oljor löser snällt upp ditt ögonsmink utan att du behöver gnugga hårt och använda onödigt med bomullsrondeller. Massera in med fingrarna i cirkulära rörelser och skölj sedan med vatten. Tips: Min favoritolja kommer från Elizabeth Arden och tar bort allt svårtborttagligt smink på ett kick!

2. Tvätta bort din bas korrekt

Att endast använda en ansiktsservett är oftast inte tillräckligt för att rengöra din hy. Börja gärna med en sådan för att få bort det mesta av din bas och avsluta sedan alltid med en rengörande ansiktsmjölk eller ansiktsrengöring. Massera in över hela ansiktet och glöm området runt om hårfästet och käklinjen.

3. Porrengöring

Har du haft en fullt täckande bas och en som är "long lasting"? Då kan det ofta finnas kvar rester som sjunkit ner i dina porer trots att du har tvättat dig. För att djuprengöra på bästa sätt kan du göra en exfoliering, antingen med hjälp av en skrubbkräm eller en pulserande ansiktsborste. Har du haft mörkt läppstift kan det synas i dina porer runt munnen så glöm inte att exfoliera även där.


4. Stäng dina porer

Ett steg som många glömmer är att stänga sina porer. Varmt vatten och rengöring öppnar dina porer och om du inte stänger dem korrekt kan orenheter i luften hamna där. Ett superenkelt sätt är att badda ansiktet med ett ansiktsvatten, antingen med en bomullstuss eller bara direkt i handflatan. Detta kan även hjälpa din hy att återställa sin PH-balans.

5. Skydda din hy

De flesta använder en dag- eller nattkräm efter rengöring för att få tillbaka fukt och skydda huden. Detta är också ett viktigt steg då krämen skyddar din hy mot orenheter att tränga in i din hy och skapa finnar.


Läs även: Senaste hårtrenden - göm din utväxt med glitter

Läs även: Trött på din utväxt? Det här kommer rädda dig!

Gilla Modette Skönhet på Facebook!