Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Snigelslem, skonsam hudvård och lyster – här är allt du behöver veta om K-beauty

Dela på Pinterest
Contouring och multimasking i all ära, men är du en lika stor skönhetsnörd som vi är du redo för att sätta tänderna i nästa skönhetstrend, K-beauty.

Vi fördjupat oss i K-Beauty som är framtiden inom hudvård och make up, bokstavligen. Läs vår intervju med Linn Weilar, som driver K-Beauty butiken BonnyBonny.se, och upplev skönhet 30 år före dina vänner.

Vad är egentligen K-Beauty?
K-beauty är ett samlingsbegrepp för skönhet från Sydkorea. Det sägs att koreanerna är hela 30 år före oss Européer i utvecklingen av en effektiv, naturlig och skonsam hudvård. De skippar oftast otrevliga tillsatser och satsar mer på att ha högt koncentrat av sina huvudingredienser.

Hur skiljer det sig från de skönhetsrutier och produkter vi har i sverige idag?

En hel del. I Sydkorea är det vanligt att man varje dag har en hudvårdsrutin bestående av 10 steg eller fler, medan vi i sverige har som mest 3-4 steg. Exempelvis så sticker rengöringen ut. De använder sig av en dubbel rengöringsrutin med en oljerengöring och en lödder-rengöring. En en oljerengöring som avlägsnar make up och en lödder-rengöring som avlägsnar smuts och oren hud.

En till skillnad är medvetenhet om produkters livslängd. I Sydkorea är man ofta noga med märkning och tillverkningsdatum för att garantera en så bra produkt som möjligt. Deras hudvård innehåller ofta ingredienser från växt eller djurriket och från örter som är beprövade inom läkarkonsten i Korea. Produkterna har då i regel kortare utgångsdatum då det finns färre otrevliga tillsatser som förlänger hållbarheten.

Att skydda sig mot solen är en annan utmärkande skillnad. Året runt har de hög solskyddsfaktor som del i sin hudvårdsrutin. Ett sista utmärkande drag hos koreanerna är det som de kanske är mest kända för - deras "Sheet mask". Ofta används fuktillförande ansiktsmasker som finns i en mängd spännande ingredienser som effektivt hjälper mot olika hudproblem. Sheets betyder ju blad eller ark och det betyder att man placerar masken över ansiktet och låter de verka under en kort stund.

Återfuktande mask med snigelsekret, ca 30 kr. Rengöringsmask för porer, ca 30 kr. Pärlmask för lyster, ca 25 kr.

3. Om jag försover mig och bara hinner med några av de kända 10-stegen, vilka steg får jag absolut inte missa?

BB-Creamen är en av Koreas absoluta bestsellers. Man kan säga att det är som en fuktighetskräm, foundation, primer och solskyddande ansiktskräm i ett. En bra BB-Cream ersätter alltså din foundation samtidigt som den tar hand om din hud. En koreansk bra BB-cream skall hålla hela dagen.

4. Vilken är den galnaste produkten ni har i ert sortiment?

Det är ju absolut Snigelsetet med snigelsekret/slem. Ansiktskrämen innehåller hela 70 procent sekret. Det känns kanske lite obehagligt att ha det i ansiktet men det är egentligen precis tvärtom. På ett naturligt sätt läker det och stärker huden. Det har också gett positiva resultat för en pigmenterad hud. Den ger en fräsch och uppfiskande boost helt enkelt.

Ansiktsmasken nedan är en mask med snigelslem som återfuktar huden samt hjälper stressad hud att återhämta sig under tiden du sover. (Fick 5 av 5 + i en undersökning som Aftonbladet gjort)

Mask, ca 250 kr. Hudvårdset, ca 1 255 kr.

5. Vilken produkt är ett måste i allas badrumsskåp?

En återfuktande kräm! Låt aldrig huden bli uttorkad utan bibehåll fukt så mycket som det går. Nedan är en fuktighetskräm som håller huden återfuktad hela året. Ingredienser från Baobabträdet som är ett ökenträd som håller fukt även i de torraste ökar. Det säger en del...

Fuktkräm, ca 360 kr.

Se fler K-beaty-produkter och läs mer på Linns hemsida BonnyBonny.se!

En annan klassiker som är här för att stanna är Highlightern – se Kylie Jenners magiskt glittrande tillskott i Kylie Cosmetics här!

Gilla Modette på Facebook!