Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Mitt hår växte dubbelt så snabbt på ett år – så gjorde jag

Dela på Pinterest
Modettes redaktörs hår har aldrig växt så snabbt som det gjort under det senaste året – läs hur hon gjorde här!

För mindre än ett år sedan tog jag beslutet att klippa håret riktigt kort och kapa bort allt slitet. Det rök en hel del och det dröjde inte länge förrän jag började kämpa för att få mitt långa hår tillbaka – och det funkade rätt bra faktiskt.

Det första jag gjorde var att springa till Life för att köpa deras tabletter med Silicia och B-vitaminer, som är ett kosttillskott för hår, hud och naglar. Huruvida det ger effekt rent vetenskapligt har jag ingen koll på, men jag tyckte det gav effekt och jag upplevde att mitt hår växte som ogräs.

Hårtabletter, Life ca 225 kr.

I samma veva började jag även tvätta mitt hår varje dag med Nioxin som hjälper mot håravfall. Mitt hår har alltid varit supertunt men efter att jag började använda deras trestegs serie upplevde jag att håret både blev tjockare och glansigare.


Nioxin, Eleven.se ca 380 kr.

Jag tror inte att schampot i sig gjorde håret tjockare, men det kan ha bidragit till att jag inte tappade lika mycket vilket i sin tur gör att håret blir fylligare.

I slutet av Februari bytte jag ut hårtabletterna från Life till de blåa godisbjörnarna Sugarbear Hair och mitt hår fortsatte växa i samma takt.

Hårtabletter, Sugarbearhair ca 350 kr.

Att få sitt hår att växa ut tar tid och det är inte säkert att det som fungerade för mig fungerar för alla, men mitt hår har aldrig känts tjockare eller starkare. Den absolut bästa lärdomen jag tog med mig från detta var att våga klippa av mig ALLT slitet hår och börja om på ny kula. Det var det bästa jag någonsin har gjort för mitt hår.

Exakt hur många centimeter det växte har jag svårt att avgöra, men mitt hår har aldrig växt så snabbt som det gjort under det här håret.

Det här är en redaktionell artikel med länkar via vår partner Apprl och prisjakt.

Mer:

Så ser Kylie Jenners hår ut i verkligheten – under perukerna

Det här händer om du använder balsam före schampo

Gilla Modette på Facebook!