Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Därför ska du alltid välja ekologisk hudvård och makeup

Ekologisk hudvård och makeup
Dela på Pinterest
Innehåller ditt kylskåp ekologiskt? Då borde du se över ditt badrumsskåp – välj naturligt när det kommer till skönhetsprodukter, också.

Detta är en redaktionell artikel, med kommersiella länkar via vår partner Prisjakt.

Att äta ekologiskt är ju minst sagt på tapeten och fler lockas av att köpa näringsrik och naturlig mat framför hel- och halvfabrikat.

Det sägs att du blir vad du äter men om du inte vill stoppa i dig konserveringsmedel eller restprodukter annars – bör du även tänka över vad som faktiskt tas upp av huden utifrån och in. 

Skönhetsprodukter innehåller nämligen gifter vi inte bör få i oss som kan påverka vår hälsa och miljö negativt.

Huden är dessutom kroppens största organ som skyddar din kropp mot yttre påverkan och du bör därför överväga att använda såväl hudvård som makeup med lika stor omsorg som du väljer att äta hälsosamt. 

Precis som när du äter och försöker få i dig nyttigheter för att må bra – behöver huden också få i sig näring av samma skäl, i form av antioxidanter, fettsyror, mineraler och vitaminer.

Ekologisk hudvård och makeup kan även minska risken för irritation och allergisk reaktion eftersom naturliga skönhetsprodukter inte innehåller varken kemikalier eller syntetiska ämnen som annars kan trigga igång din hud. 

Välj ekologiska skönhetsprodukter med naturligt ursprung som inte gör skada – utan tvärtom bidrar till ett mer hållbart samhälle och en bättre framtid för samtliga, hälsan får du på köpet. 

Här är Modettes ekologiska favoriter just nu:

Ekologiskt smink

1. BB cream, PuroBIO Cosmetics, 125 kr.

2. Ögonskugga, PuroBIO Cosmetics, 79 kr.

3. Highlighter, RMS Beauty, 409 kr.

4. Mascara, 100% Pure, 209 kr. 

5. Ögonbrynsskugga och vax, UNE, 62,50 kr (ord. pris från 125 kr).

Detta är en redaktionell artikel, med kommersiella länkar via vår partner Prisjakt.

Mer:

Skönhetstips! Organiska krämer att fylla necessären med

13 miljövänliga skönhetsprodukter du borde ha i badrumsskåpet 

Gilla Modette på Facebook!