Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Det här händer om du använder deodorant i ansiktet

no title
Dela på Pinterest
Perfekt för att matta ner och hålla glansen borta från pannan eller en riktig fälla för din hy?

Solen har stekt på hela dagen och du ska nu fixa dig inför att bege dig ut med tjejerna för en svettig kväll på dansgolvet. Låt oss vara ärliga, vi har alla någon gång övervägt att svepa över ansiktet med en deodorant för att sminket inte ska rinna av på två sekunder.

Shabnam H. Khawjas video när hon testade beautyhacket gick viral. Många hyllade det men några ifrågasatte även hur bra det egentligen fungerar.


Shabnams resultat blev väldigt bra, men hur det påverkar huden råder det delade meningar om...


Dr. Christine Choi Kim, dermatolog från Kalifornien, gav sin synpunkt till tidningen Seventeen.

"Att använda en antiperspirant eller deodorant på ditt ansikte kan leda till irritation, allergiska reaktioner och eventuellt finnar", säger hon till Seventeen.

Så vida deodoranten inte innehåller antiperspirant så verkar den endast genom att förklä svettdoften i en godare doft. Vill du bli av med oljig hy så är det bättre att satsa på ett matt puder.

Men om du har stora problem med svettningar så kan det fungera att använda Absolut Torr i ansiktet så länge du prövar dig fram med försiktighet. 


Mer:

Det här händer om du har sex under mensen

Här är allt du vill veta om nya peel off-sminket alla snackar om

Gilla Modette på Facebook!

Bildkälla: