Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Här är misstaget du gör när du duschar – som förstör ditt hår

Dusch, hårtvätt, hår, skönhet

Många har redan en duschrutin, kanske är det dags att ändra den?

Dela på Pinterest
Många saker kan skada ditt hår och du är känner nog till de flesta fällorna, men det här misstaget förstör ditt hår mer än vad du tror.

Det här är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via vår partner Apprl.

Det finns många saker som kan skada ditt hår, och du är antagligen medveten om de flesta, men det här vanliga misstaget torkar ut och förstör ditt hår mer än vad du tror. Ditt schampo kan nämligen vara den allra största fällan till slitet hår.

Vi har alla hört hur de promotar shampo på reklamen som "fritt från sulfater" och tänkt, happ? Men det är dags att ta reklamrösten på allvar, för att tvätta håret med ett schampo som innehåller sulfater är farligare än vad du kanske tror. 

Det spelar ingen roll hur glans och fuktgivande schampot säger sig vara. Sulfaterna i schampot som ska rengöra ditt hår är nämligen lite för bra för sitt jobb. Det tränger nämligen igenom håret och göra det livlöst och skadat. 

Så, spring till badrummet direkt och kolla upp vad ditt schampo egentligen innehåller. Innehåller det sulfater så borde du spana in de här produkterna istället! 

Schampo, Redken ca 250 kronor.
Schampo, Kevin Murphy ca 300 kronor.
Schampo, Dermalogica ca 140 kronor.

Det här är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via vår partner Apprl.

Mer: 

Det här händer om du använder balsam före schampo

Jag blekte sönder håret – den här produkten räddade mig

Vi testade de tre mest populära blekningarna – här är de bästa

Gilla Modette på Facebook!