Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Vad är egentligen alla sminkborstar till för? Vi har svaret

Dela på Pinterest
En till ögonbryn, en till eyeliner och en till ja, vilken sminkborste använder man egentligen till vad?

Det finns en hel djungel där ute med sminkborstar men vilken borste ska man egentligen använda till vad? Nedan listar vi de sju mest vanliga borstarna och vad de faktiskt ska användas till i grund och botten. 


1. Eyelinerborsten


En liten smal borste som känns mer som en pensel gör under när du ska applicera en tunn eyeliner. 

2. Ögonskuggsborste 1


En snedskuren borste är perfekt när du ska ska lägga en lite tjockare eyeliner eller när du ska göra en fransmarkering. Du kan också använda denna borste till ögonbrynen, en allt i allo helt enkelt. 

3. Ögonskuggsborste 2

En mindre borste är toppen att ha när du vill applicera en skugga på mindre områden. Till exempel i ögonvrån eller om du vill göra lite smalare, finare linjer. Även den platta borsten fungerar här. 

4. Ögonskuggsborste 3

Små borstar i all ära men ska du skugga eller blanda ihop färger för att få en fin övergång i din skugga så är någon av dessa borstar perfekta.

5. Rougeborsten

Att lägga rouge kan vara svårt om man har en för klumpig eller en för stor borste. Det är lätt att rougen hamnar precis överallt och tillslut ser det ut som om du har varit i skidbacken en hel dag. Ett tips är då att investera i en lite mindre och "mjukare" borste där du kan jobba in produkten allt eftersom. 

6. Highlighterborsten

Den här "fjäder" borsten är ett hett tips när du vill lägga en fin highlighter. Om du provar kommer du förstå vad vi menar.

7. Foundationborsten


Är du en av dem som inte har hängt på trenden med beautyblender? Då är en hederlig foundation borste att lita på.

8. Contourborsten

Här är det väldigt mycket efter tycke och smak, välj borste efter hur tjock/tunn du vill ha din contour. 

Orkar du tvätta borsten mellan varje applicering så kan du använda samma borste till contour som du använder till till exempel bronzer.

9. Puderborsten

Sist men inte minst har vi puder borsten, den borste som passar till typ alla lösa puderprodukter. En större borste kan vara att föredra när du ska applicera en produkt över hela ansiktet.


Mer: 

Här är detaljen som maxar ditt smink – som du ofta glömmer bort      

12 skönhetsprodukter – som inte kostar skjortan