Robert Kimby. Arkivbild.
Robert Kimby. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

Efter misslyckandet – ny tränare i Djurgården

Robert Kimby blir ny huvudtränare för Djurgården. Nyförvärvet på tränarbänken presenterades dagen efter att chanserna om SHL nästa säsong släcktes mot Brynäs. "Jag har alltid haft en dröm om att en dag komma till Djurgården", säger Kimby till klubbens hemsida.


Förändringen i ledarstaben är officiell. Robert Kimby får huvudansvar över den hockeyallsvenska klubben, som nu får ladda om för sin tredje raka säsong i Sveriges näst bästa ishockeyliga.

Kimby har skrivit ett tvåårsavtal och kommer att leda laget tillsammans med de tidigare tränarna Michael Holmqvist och Patrik Andersson samt målvaktstränaren Fredrik Mikko.

"Vi är mycket stolta över att presentera en av svensk ishockeys mest eftertraktade ledare", säger Niklas Wikegård, tillträdande sportsligt ansvarig i Djurgården.

Kimby kommer senast från ett huvudtränaruppdrag i Almtuna, en klubb han återvände till inför säsongen 2022–23. Samma säsong utsågs Kimby till årets tränare i hockeyallsvenskan. I år åkte han och Almtuna ut i åttondelsfinalerna av kvalspelet upp mot SHL.

Kimby har tidigare tränat Bålsta i division 2, Enköping i hockeyettan och varit assisterande tränare Björklöven i hockeyallsvenskan.

Spelarkarriären spenderade han främst i Hammarby, Nybro och Almtuna.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!