Rögles kapten Anton Bengtsson efter sin kvittering. Men Ängelholmslaget föll till slut.
Rögles kapten Anton Bengtsson efter sin kvittering. Men Ängelholmslaget föll till slut. - Foto: Anders Bjurö/TT

Kaptenen hyllade publiken: "Helt fantastiskt"

En hel stad tog i från tårna för att skapa en fest. Men hemmahjältarna i Rögle kunde inte dra fördel av det. Helt fantastisk stämning, men vi kommer inte riktigt upp i vår standard, säger Röglekaptenen Anton Bengtsson efter 2–3 mot Skellefteå.


Det som började som en fest i ett utsålt Catena arena, 6 310 åskådare, slutade med nedböjda huvuden och suckar.

När Rögle för första gången fick spela SM-final på hemmaplan inför publik försvann den energi som laget visade upp till en början.

— Helt fantastiskt, det var helt otroligt tryck här inne. Bara att ta vara på den energin. Vi kommer ut jättebra och skapar chanser och tryck. Sedan måste vi hitta ett sätt att bibehålla det, säger forwarden.

Den såg ut att vara tillbaka när kaptenen själv gjorde 2–2 på en målvaktsretur med drygt fem minuter kvar av tredje perioden.

I stället kunde Skellefteå avgöra två minuter senare.

— Det är tungt. Det kändes som vi hade ett jäkla go där och skapade chanser direkt efter. Sedan faller vi på en utvisning. Vi kommer inte riktigt upp i vår standard. Det är lite för mycket fram och tillbaka för vår del. De vinner lite mer närkamper över hela matchen. Det får vi ändra på till på lördag, säger Bengtsson.

Med underläge 1–2 i matcher ligger pressen på Rögle inför den fjärde finalen på lördag i Ängelholm.

— Vi behöver hitta tillbaka till vårt spel som vi har tio första minuterna. Göra det enkelt, väldigt snabbt och aggressivt, säger lagkaptenen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!