Rosengårds Momoko Tanikawa gjorde två mål i första halvlek mot Linköping. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Rosengård körde över Linköping – 6–1

Först överkörning, sedan hällregn och lång pausvila. Inget kan stoppa Rosengård som ännu inte tappat poäng i damallsvenskan efter 6–1 mot Linköping.

Rosengård toppar därmed damallsvenskan på tolv poäng och 16–2 i målskillnad. Regerande mästaren Hammarby har också tolv poäng. Linköping har bara tagit två poäng i de fyra första omgångarna.

Det var jämnt, målmässigt, i 20 minuter. Sedan gick Malmö-laget från 1–1 till 5–1 i första halvlek genom två mål av Momoko Tanikawa, straffmål av Olivia Schough och nickmål efter hörna av Caroline Seger.

Hällregn över Linköping gjorde sedan att andra halvlek sköts upp cirka 50 minuter samtidigt som man skrapade av vatten från det nylagda konstgräset.

I andra halvlek utökade Olivia Holdt till 6–1 i 88:e minuten.

Häcken hemmabesegrade Brommapojkarna med 2–0, båda målen av Alice Bergström i andra halvlek.

Piteå, som slog Häcken i finalen i svenska cupen tidigare i veckan, fick på hemmaplan stryk av Kristianstad med 1–2. Örebro är fortfarande utan poäng efter 0–1 hemma mot Vittsjö.