Hockeykommentatorn Niklas Wikegård hyllas efter sin tid i TV4,
Hockeykommentatorn Niklas Wikegård hyllas efter sin tid i TV4, - Foto: Skärmdump/TV4 Play.

TV4-profilen hyllas av kollegorna – efter sista sändningen

Efter 18 år i tjänst hos TV4 slutar hockeykommentatorn Niklas Wikegård. I Efter fem hyllas han av sina gamla kollegor Peter Jihde och Lasse Granqvist.


Matchen mellan Skellefteå och Rögle skulle bli den sista hockeymatchen som TV4-profilen Niklas Wikegård kommenterade. I 18 år har han kommenterat hockey i TV4.

– Tiden går väldigt fort. Jag kan inte förstå att det har gått så många år som 18 i tv, sa Wikegård i samband med sitt avsked, i ett inslag i Nyhetsmorgon där han tackades av kollegorna Soraya Lavasani och Anders Pihlblad.

I Efter fem hyllas han av flera kollegor för sin tid som hockeykommentator.

– En av Sveriges mest uppskattade, provocerande, underhållande och folkkära tv-experter, säger Efter fems programledare Axel Pileby om Niklas Wikegård. 

TV4-profilen lämnar kanalen – efter 18 år

Niklas Wikegård i tårar – efter beskedet om Börje Salmings död

Niklas Wikegård 2019. Foto: Stella Pictures.

Niklas Wikegård slutar i TV4: "Den hårdaste mjukisen"

En av de som är med i programmet är Peter Jihde som arbetat länge tillsammans med Wikegård, något som märks tydligt. 

– Niklas är ju den hårdaste mjukisen jag känner, eller den mjukaste hårdingen. Han vill ju framstå som rätt hård men det är han ju inte, säger Peter Jihde och fortsätter:

– Han är en av de varmaste, snällaste och finaste människor som finns och det har ju framför allt bevisats när vi har åkt bil tillsammans efter våra arbeten när han har pratat om sin pappa Arne som han ser mer ut som för var dag som går. Han har också pratat mycket som sina döttrar som han älskar djupt och varmt. 

Niklas Wikegård kommer dock fortsätta att jobba med hockey, denna gång som sportchef för Djurgården. Förutom sin tid som hockeykommentator har han även arbetat som tränare.

Erik Videgård om Leif GW Perssons chockbesked

Piken till Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon: "Något äldre..."

Axel Pileby, Peter Jihde, Lasse Granqvist och Niklas Widegård i Efter fem. Foto: Skärmdump/TV4 Play.

Peter Jihde hyllar Niklas Wikegård i Efter fem: "Mycket människa"

Hans tidigare kollega Peter Jihde har mycket att säga om honom. 

– Han är så mycket människa Niklas Wikegård och det är det som har gjort honom till en bra expert. Det handlar inte så mycket om hockey, utan att han är väldigt bra på att uttrycka åsikter. 

Förutom Jihde är även Lasse Granqvist med och hyllar Wikegård. 

– Han är alert och vaken när han jobbar, det är Niklas sätt att sprida sig själv och det tror jag har varit väldigt uppskattat bland alla som tittar, säger Lasse Granqvist i Efter fem.

TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!