Dorothea Wierer under VM i februari.
Dorothea Wierer under VM i februari. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Trots sjukdomsbekymmer – stjärnan fortsätter

Dorothea Wierer var osäker på om hon skulle fortsätta skidskyttekarriären. Nu har italienskan tagit ett beslut: "Jag vill fortsätta till OS i Milano-Cortina", säger hon på en presskonferens.


Direkt efter sista VM-loppet i februari sade den italienska skidskyttestjärnan Dorothea Wierer att masstarten kan ha varit hennes sista lopp. Hon avslutade därefter säsongen för att fundera över framtiden.

Nu meddelar 34-åringen att hon trots allt fortsätter över OS på hemmaplan 2026.

"Det hade varit skamligt att sluta den här delen av livet på det här sättet, att inte ha kunnat ge 100 procent. Och jag vill fortsätta till OS i Milano-Cortina", säger hon vid en presskonferens, uppger Internationella skidskytteförbundet.

"Det var inget lätt beslut, för det är många uppoffringar som ska göras, men jag har redan planerat träningssäsongen och har inlett den tillsammans med min grupp och folk som jag litar på".

Wierer fick den senaste säsongen förstörd av sjukdomar och sämre resultat. Hon ställde upp i VM i Nove Mesto där det blev två tiondeplatser som bäst. Hon har tre OS-medaljer, tolv VM-medaljer och 75 pallplatser i världscupen på meritlistan.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!