"Vill bevisa att jag fortfarande kan lira"

Anders Eriksson har inte gett upp hoppet.


Säsosngen är mer än två månader gammal och Anders Eriksson står fortfarande utan kontrakt. Den 34-årige Bollnässonen har fortfarande ett stort sug för att spela ishockey och visade nyligen upp sig för NHL-klubben Phoenix Coyotes utan att få något kontraktserbjudande.

- Några dagar med toktuffa pass, som jag fixade bra. De var nöjda, men det kunde inte bestämma något då. Det är ju lite rörigt i klubben, som inte har några ägare just nu, säger Anders Eriksson till helahalsingland.se.

Nu vänder han blicken mot Europa.

- Ryssland är ett alternativ. Men hellre Schweiz eller Sverige, då kan familjen följa med. Inom tio dagar måste jag välja väg, säger veteranen som säger att han inte fortsätter på grund av pengarna.

- Nej, nej, möjligen om man skulle göra en ny sväng till Ryssland. Men i grunden handlar det om en passion för sporten. Jag vill bevisa att jag fortfarande kan lira bra hockey.

Anders Eriksson spelade i Calgarys organisation förra säsongen. Dåvarande coachen Mike Keenan ville emellertid inte ha svensken i laget utan skickade honom till AHL. Där gjorde han 49 poäng (4+45) på 64 matcher innan han kallades upp av Calgary till slutspelet och gjorde två matcher för klubben.

Den tidigare Modo- och HV71-backen har 552 NHL-matcher bakom sig för Detroit, Chicago, Florida, Toronto, Columbus och Calgary. 1998 vann han Stanley Cup med Detroit Red Wings.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!