- Foto: SCANPIX/AP

"Vi brukar skrämma barn med Sibirien"

Karri Rämö om tiden i Sibirien.


Karri Rämö lämnade NHL-karriären åt sidan för att fortsätta sin karriär i ryska Avangard Omsk i Sibirien. Där har han gjort det bra så här långt med 1,91 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 91,7.

Han har dessutom hållit nollan två gånger.

Han har bytt solen i Florida mot kylan i Sibirien och får ofta frågor hemifrån om hur han klarar kylan.

Han finner sin tillvaro i Ryssland lite lustig med tanke på just den saken.

- I Finland har vi lite av ett talesätt när man ska skrämma barn. Att "om du inte sköter dig så skickar vi dig till Sibirien", säger Rämö till sportdaily.ru.

23-åringen har matchats hårt i Omsk och spelat 24 av de 30 matcherna klubben spelat. En del av de han missat gick han skadad och han är nöjd med hur allt funkar i klubben. Med allt från organisation till tränare.

- Man har ju hört en del skräckhistorier om ryska tränare, men det har fungerat kanon här, menar Rämö och har inte ens behövt få några språkmässiga problem heller.

- Tränaren Sergej Chramtsov pratar engelska, så den biten är inget problem. Och med tanke på att jag är målvakt så är inte behovet av att kunna prata med andra spelare viktigt i samma utsträckning som det hade varit annars.

I laget har han för övrigt sällskap av finske backen Lasse Kukkonen.

 

Hockeysverige.se

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?