- Foto: SCANPIX/AP

Ryske VM-stjärnan kräver flytt

Saprykin kastar in handduken.


Oleg Saprykin kommer inte att spela kvar i svensklaget Dynamo Moskva. Den dubble världsmästaren har floppat hårt i klubben efter flytten från CSKA Moskva i somras och har bara gjort fem mål och två assist på 24 matcher.

- Innan morgonträningen kontaktade Saprykin mig och bad om att få flytta till ny klubb. Han kommer därmed inte spela mer för oss, allt är på hans initiativ. Var han kommer spela vet jag inte, säger coachen Andrej Chomutov till Dynamos hemsida.

28-åringen, som gjorde sju poäng i VM ifjol, vände hem från NHL 2007 och gjorde 84 poäng på två säsonger för CSKA Moskva som han valde att vägra en fortsättning i sedan Sergej Nemtjinov tog över som tränare i somras.

I landslaget har han haft Slava Bykovs fulla förtroende under hösten trots det tröga spelet i Dynamo och han har dessutom levererat bra med två mål i såväl Czech Hockey Games som Karjala Tournament.

Senare på lördagen blev det klart att Saprykin flyttar från ett stjärngäng till ett annat och väljer att fortsätta karriären i Sankt Petersburg, som i sin tur skickar anfallaren Igor Makarov till Dynamo Moskva i utbyte.

22-årige Makarov spelade för Ryssland i Czech Hockey Games.

 

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.