Bergfors nya succé - nära poängtoppen

Sköt åttonde målet mot Tampa.

Nicklas Bergfors fortsätter att kliva uppåt i poängtoppen för rookies. I natt sköt Södertäljesonen sitt åttonde mål för säsongen när New Jersey Devils besegrade Tampa Bay Lightning med 3-2 hemma i Prudential Center.

22-åringen satte Devils 2-1-mål i ett numerärt överläge drygt fem minuter in i den tredje perioden, framspelad av ryssen Vladimir Zharkov, som därmed registrerade sin första NHL-poäng.

Bergfors är nu uppe i 18 poäng (8+10) på 26 matcher och har tagit över tredjeplatsen i NHL:s poängliga för rookies. Han är en poäng bakom Philadelphia Flyers amerikan James van Riemsdyk och fyra efter sommarens draftetta John Tavares, som har gjort sina 22 poäng (11+11) på 28 matcher.

Segerskytt för Devils i nattens match blev lagkaptenen Jamie Langenbrunner. Han styrde in det matchavgörande 3-2-målet med 39 sekunder kvar att spela av den tredje perioden.

Victor Hedman spelade 19.32 för Tampa och var +1 medan Mattias Öhlund spelade 25.07 och var -1. Nicklas Bergfors fick ihop 15.29 i speltid och var -1. Johnny Oduya är allt jämt ljumskakad. Han är tillbaka i träning men har inte spelat en enda match sedan 29 oktober.