Stjärnskottet Daniela Rathana: Här är allt du vill veta om artisten

Stjärnskottet Daniela Rathana: Här är allt du vill veta om artisten. - Foto: Erik Simander / TT, Karl Melander / TT
Dela på Pinterest
Daniela Rathana blev känd för hela svenska folket under pandemin då hon släppte låtar som "Farstaglitter" och "Kyss!". I år är hon med i "Så mycket bättre" och Danielas karriär, den har bara börjat.

Daniela Rathana är stjärnskottet från Akalla som under de senaste åren tagit Sverige med storm med hitlåtar som "Farstaglitter" och "Kyss!". 

Kanske känner du även igen henne som Luisa Madrigal – en karaktär i Disney-filmen "Encanto" som Daniela Rathana gör den svenska rösten till. 

Innan hon blev Daniela Rathana med hela svenska folket arbetade hon som körsångerska åt artister som Zara LarssonSabina Ddumba och Seinabo Sey.

Är med i "Så mycket bättre" 2022

Under året stod det klart att Rathana är en av artisterna i årets "Så mycket bättre". Hon medverkar i programmet som sänds den 19 november 2022. Under hösten medverkar hon även i Oscar och Dante Zias program "Weekend hos Zia".

Daniela Rathana: Ålder

Daniela Rathana är född i februari 1996, vilket innebär att hon är 26 år gammal idag. 

Har Daniela Rathana en partner?

Daniela Rathana är förlovad med musikern Mats Sandahl. Förlovningen skedde på Brillo i Stockholm – en restaurang där Daniela Rathanas stora favorit, Alex Schulman, ofta befinner sig. Faktum är att han faktiskt hade ett finger med i spelet när Mats friade till Daniela. 

I en video som Daniela Rathana publicerat på sin Instagram syns Alex Schulman stå och snacka med Daniela Rathana och Mats Sandahl. Efter en stund börjar Schulman leta efter något innanför sin jacka och räcker därefter fram en ask till Sandahl som går ner på knä framför en minst sagt chockad Rathana.