Benjamin Ingrosso öppnar upp om sin ätstörning: "Hetsäter"

Benjamin Ingrosso berättar att han, precis som Bianca Ingrosso, lider av en ätstörning. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Bianca Ingrosso har länge varit öppen med att hon lider av bulimi. Nu väljer Benjamin Ingrosso att berätta att även han lider av en ätstörning.

Influencern Bianca Ingrosso har länge varit öppen med att hon lider av bulimi, något som hennes bror, artisten Benjamin Ingrosso, nu berättar att även han lider av.

Benjamin Ingrosso berättar om sin bulimi

I ett av de senaste avsnitten av "Wahlgrens värld" hamnar Pernilla Wahlgren och Bianca och Benjamin Ingrosso i en diskussion som handlar om just ätstörningar. Till en början låg fokuset på Biancas ätstörning, för att sedan även handla om att även Benjamin är drabbad.

– Jag har väl någon slags bulimi fast jag hetsäter istället för att svälta, berättar Benjamin Ingrosso i avsnittet.

Bianca Ingrosso om Benjamins ätstörning

Bianca Ingrosso berättar då att hon länge vetat om att hennes bror, precis som hon själv, lider av en ätstörning. Hon menar dock att Benjamin, till skillnad från henne, har levt med det i tystnad – tills nu.

"Wahlgrens värld" säsong 12 avsnitt 3 går att streama på discovery+ torsdag 29 september samt sänds på Kanal 5 klockan 20:00.  

Ätstörning: Behöver du prata med någon? 

Om du lider av en ätstörning kan du få hjälp på flera sätt, bland annat genom olika föreningar som erbjuder hjälp och stöd via telefon, chatt eller mejl.

Om du är under 18 år kan du få hjälp genom att kontakta en ungdomsmottagning, elevhälsan eller barn- och ungdomspsykiatrin, bup.

Om du är över 18 år kan du få hjälp genom att till exempel kontakta din vårdcentral eller en psykiatrisk mottagning.

Du kan även alltid ringa 1177 för frågor om ätstörningar.

Läs mer här.

Källa: 1177