Elsa Ekmans syster Elin drabbad av obotlig bröstcancer

Elsa och Elin Ekman gästar Bianca Ingrossos talkshow för att uppmärksamma bröstcancermånaden. - Foto: Stella Pictures, Pernilla Thelaus/Warner Bros. Discovery
Dela på Pinterest
Elsa Ekman är en av tre medlemmar i podcasten "Det skaver". Hon och systern Elin Ekman, som drabbats av obotlig cancer, gästar Bianca Ingrossos talkshow för att uppmärksamma bröstcancermånaden.

Elsa Ekman är en av tre poddare i den populära podcasten "Det skaver". Under fredagen gästar hon Bianca Ingrossos talkshow "Bianca" för att tillsammans med sin syster Elin Ekman uppmärksamma den internationella bröstcancermånaden. 

Elsa Ekman har sonen Yahya med Sami Tahir

Elsa Ekman var gravid och fick tillsammans med sin fästman Sami Tahir sitt första barn, Yahya, under 2020. I samma veva som Elsa blev gravid blev också hennes storasyster, Elin Ekman gravid med sitt fjärde barn. 

Elin Ekman upptäckte bröstcancer under graviditet 

Men Elin Ekmans graviditet slutade inte som hon tänkt sig. När hon var i graviditetsvecka 32 upptäckte hon en knöl i sitt ena bröst – en knöl som visade sig vara trippelnegativ bröstcancer. 

Elin Ekman fick då sitt ena bröst bortopererat och förlossningen fick sättas igång flera veckor för tidigt. Men ett år senare upptäckte läkarna att cancern var tillbaka. 

Lever med obotlig cancer – uppmärksammar bröstcancermånaden i Biancas talkshow

Cancern har idag spritt sig från hennes bröst till hennes båda lungor och lever. Idag lever hon med hoppet om att kunna bromsa cancern så länge som möjligt – något som är möjligt med hjälp av mer forskning. Elin och Elsa Ekman vill även uppmärksamma samtliga att "checka sina tuttar".

– Checka era tuttar. Känner ni att det här känns inte rätt, kolla upp det. Blunda inte för det, säger Elin Ekman. 

Elsa Ekman tillägger:

– Vi har pratat om det, om forskningen och att det enda sättet som gör att de kan fortsätta är med hjälp av alla oss. Att donera en slant. 

Här kan du donera pengar till cancerforskning: