Sofia Kappel om kroppsdysmorfofobin: "Det jag ser i spegeln är inte verkligheten"

Tvådelarbild på Sofia Kappel och pojkvännen Oliver Saindrenan.
Sofia Kappel och pojkvännen Oliver Saindrenan. - Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press/Jari Kantola
Dela på Pinterest
Prisbelönta Sofia Kappel gästar Bianca Ingrossos talkshow. Nu är hon aktuell i skräckfilmen "Feed". Men vem är Sofia Kappel och vad har hon medverkat i?

Stjärnskottet och skådespelaren Sofia Kappel, 24, gjorde succé i rollen som Bella Cherry i filmen "Pleasure", en film om den amerikanska porrindustrin. Rollen tog henne till en guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll. Sedan dess har hon medverkat i filmen "Stammisar" och nu är hon högaktuell i filmen skräckfilmen "Feed". 

Sofia Kapell: Ålder och pojkvän

Sofia Kappel är 24 år gammal och kommer från Stockholm. Hon bor tillsammans med pojkvännen Oliver Saindrenan, 31, i centrala Stockholm. Sofia har tidigare jobbat som handläggningschef och HR-ansvarig på ett låneföretag, men nu satsar hon helhjärtat på skådespelar-drömmen, något som hon berättade i Bianca Ingrossos, 27, talkshow "Bianca". 

– Hade absolut inga planer på att bli skådis, jag hamnade på en provspelning för att jag gick i terapi, säger Sofia Kappel hon i "Bianca". 

Sofia Kappel är aktuell i skräckfilmen "Feed". Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund

Sofia Kappel om diagnoserna

Sofia Kappel har pratat öppet om att hon har flera diagnoser, däribland BDD, kroppslig dysmorfofobisk störning. Diagnosen innebär bland annat ett missnöje med det egna utseendet som leder till ångest och oro. 

– Det jag ser i spegeln är inte verkligheten för alla andra, säger hon i "Bianca".

Hon valde därför att genomgå kognitiv beteende terapi, något fick henne att utsätta sig för saker som hon tycker är jobbigt. 

–  Att jag ville säga nej till, började jag säga ja till och då hamnade jag på den provspelningen (till "Pleasure") och tackade ja till rollen, säger Sofia Kappel i programmet. 

Utöver det har Sofia även berättat att hon har gad, generaliserat ångestsyndrom.

Sofia Kappel om framtidsplanerna

I "Bianca" berättar Sofia Kappel att det inte bara är skådespeleri hon vill sysselsätta sig med, långsiktigt vill hon även skriva filmanus – en dröm hon redan påbörjat.

– Förhoppningsvis så kommer vi ha gjort vår första film nästa år är tanken, säger hon i talkshowen. 

Filmen skriver Sofia bland annat tillsammans med Molly Nutley, 27, något de avslöjade i "Efter fem". Tjejerna lärde känna varandra på inspelningen av nysläppta filmen "Feed", som de båda är aktuella i.