"Idol"-Luka ska sjunga duett med världsartist: "Så chockad"

"Idol"-Luka ska sjunga duett med världsartist: "Så chockad" - Foto: STELLA Pictures/Jari Kantola, Jonas Ekströmer/TT
Dela på Pinterest
Luka Nemorin sjöng världsstjärnans låt och kvalade in till "Idol" 2022. Nu har Dean Lewis bett att få gästa "Idol" och sjunga duett med honom. – Jag kunde inte sova på hela natten för jag var så chockad, säger Luka Nemorin.

Det var förra fredagen som det avslöjades att Dean Lewis gästar fredagsfinalen för att sjunga med Luka Nemorin. Den australiske världsstjärnan hade tagit del av ett videoklipp på Tiktok där Nemorin sjöng hans "Half a man".

– Det jag har fått höra är att det var han som hörde av sig och ville göra det här. När jag hade sjungit hans låt i kvalveckan så kommenterade han på videon och tyckte att det var helt galet bra.

TT: Hur reagerade du när du fick reda på att han skulle komma och sjunga duett med dig?

– Jag vart helt ställd. Först blev jag nervös för att jag skulle träffa honom och få snacka med honom. Sedan sjönk det in att jag också ska få sjunga med honom. Det har sjunkit in i etapper.

Varit ett fan av Dean Lewis länge

Dean Lewis slog igenom med låten "Waves" 2016 och Luka Nemorin berättar att han har följt Lewis karriär ändå från början.

– Jag hittade honom på Spotifylistan "New music friday" samma dag som den släpptes, då hade den 30 000 spelningar. Att få sjunga med honom är toppen av min karriär hittills. Det är större att få sjunga med Dean Lewis än att stå i finalen för mig.

TT: Vill du nå finalen?

– Ja, det är klart att det skulle vara kul. Men jag tror inte att mina chanser är så stora om jag ska vara ärlig.

Luka Nemorin blev uppringd av "Idol"-castare

De senaste tre veckorna har Luka Nemorin varje gång hamnat bland de tre idoler som har fått minst antal röster. Hans väg till "Idol" har också varit krokig, då han först inte alls var intresserad av att söka till programmet.

– Jag blev uppringd av en castare i fjol som frågade om jag inte ville vara med i "Idol". Jag trodde att han skämtade för jag hade ju inte sökt och jag visste ingen som hade tipsat om mig. Han bjöd in mig till finalen i Globen och jag fick göra en liten sketch som "en av de sökande till 'Idol' 2022". Sedan fick jag skriva på ett papper att jag skulle söka nästa år.

Fortfarande vet Luka Nemorin inte hur castaren hittade honom. Men hans audition gick bra och han kvalade in till tv-programmet, trots att jurymedlemmen Katia Mosally i början uttryckte att han var lite för anonym. Från juryn har han fortsatt att få en del kritik, främst för att han inte visar tillräckligt mycket känslor.

TT: Tycker du själv att du har visat tillräckligt mycket känslor i programmet?

– Nej, jag har inte gjort det. Men det beror också på låtvalet, om jag inte har en relation till låten så är det svårt att lägga in känslor. Om jag sjunger något som inte betyder något för mig så känner jag inget. Det funkar inte för mig att bara koppla på känslor för stunden, det blir falskt.

Luka Nemorin om uppväxten i Kristinehamn

Under uppväxten i Kristinehamn, där han fortfarande bor kvar, lärde han sig att spela gitarr på egen hand och vågade till slut uppträda i skolan – till stående ovationer. Att få komma ut och spela inför publik efter "Idol" är målet just nu.

– Jag hoppas kunna livnära mig på musiken, men det är också bara en bonus. Det som är skönt med Kristinehamn är att jag är samma person som innan för alla där. När jag var i Karlstad förra veckan var det väldigt stor skillnad. Folk kom fram och ryckte i en och ville prata. Kristinehamn är mer chill.

Luca Nemorin sjunger duett med Dean Lewis i "Idol" 2022

I fredagens program ska han sjunga duett på "Be alright" från 2018, en låt som sålt platina åtta gånger i Australien. Dean Lewis, som är på världsturné, klämmer in en flygtur till Sverige för att sjunga med sitt största fan.

– Jag var sjukt nervös, tills jag pratade med honom på Facetime. Han är en skön och välkomnande person och verkade gilla mig väldigt mycket, så då blev jag lugn. Han sa till och med att han ville skriva en låt med mig... Det ska bli sjukt coolt att få göra det här med honom.