"Bachelor"-programledaren aktuell med nytt program på TV4

Bachelor-programledaren aktuell med nytt program på TV4
Malin Stenbäck är ny programledare för "Biggest looser" på TV4. - Foto: Stella Pictures, ANDERS WIKLUND / TT
Dela på Pinterest
"Biggest loser" är tillbaka 2023, med ett delvis nytt koncept. Deltagarna ska få terapisamtal och man skippar en omdebatterad tävling. – Frestelsetävlingen går rakt emot det vi försöker göra. Vi vill ju hjälpa de här individerna, säger nya programledaren Malin Stenbäck.

Under pandemin pausades inspelningarna av "Biggest loser", men nu spelas programmet in igen, med ny programledare och nya experter som ska hjälpa deltagarna att komma på rätt köl.

– Under pandemin var människor med den här typen av övervikt i riskgrupp för att få covid-19, så då valde man att ta en paus, säger programledaren Malin Stenbäck.

Bland de nya experterna finns bland annat en psykoterapeut, Tobias Sahlin, och dietisten Caroline Willbois som ska hjälpa deltagarna att hitta en hållbar livsstil.

– Förut har deltagarna alltid kunnat prata med någon om hur de mår, men det har bara skett "off cam". Problemen våra deltagare har ligger i måendet och kan bero på saker som hänt i livet, att förstå varför det har blivit så här. Det handlar inte bara om att äta eller väga för mycket utan problemet ligger ofta någon annanstans, säger Malin Stenbäck.

Frestelsetävlingen tas bort

Frestelsetävlingen gick ut på att deltagarna frivilligt fick anmäla sig till att äta så många kalorier som möjligt av onyttigheter som bullar, godis och pizza, för att vinna fördelar som immunitet eller ett samtal hem. Momentet väckte mycket kritik och har inför årets säsong helt plockats bort. I stället satsar man på att få deltagarna att tänka långsiktigt.

– Det känns inte så schysst när man försöker bli bättre på något, det är väldigt motsägelsefullt att då be dem äta massor. Sedan kan man inte vänta sig att få samma resultat hemma som när man bor på slottet, tränar åtta timmar per dag och äter tonfisk på burk. Vi ska ge dem så många nycklar vi bara kan för att det ska fungera även i vardagen, när de kommit hem igen.

"Biggest looser" spelas in på Ekolsunds slot

Just nu pågår inspelningarna på Ekolsunds slott sedan två veckor. Och det är tolv extremt motiverade deltagare som har checkat in, enligt programledaren.

– Den första invägningen var helt otrolig, jag tror inte att ett öga var torrt i salen. Man känner att de verkligen vill det här, men tyvärr är det någon som vinner och någon förlorar. När man ser programmet kanske man tänker "Vad förspänt att ha någon som hjälper dem med träning och maten", men de ska ju fortfarande göra allt själva. Det är en stor livsförändring och väldigt tufft.

Programledare för "Bachelor" och "Love Island"

Malin Stenbäck har erfarenhet från kärleksprogram som "Bachelor"och "Love island". I "Biggest loser" handlar det snarare om att hitta kärleken till sig själv.

– Det fina här är att se hur de ger sig själva en ny chans. Det har gått tokigt, de har hamnat snett och kanske tappat kontrollen och vi får vara med på resan när de bestämmer sig. Det känns minst lika fint som att få vara med när folk hittar kärleken.

Då har "Biggest loser" premiär

"Biggest loser" har säsongspremiär måndagen den 30 januari 2023 på TV4 Play och TV4.