Molly Hammar tvingad att skaffa ett vanligt jobb: "Tjänade inte ett öre"

Molly Hammar tvingad att skaffa ett vanligt jobb: "Tjänade inte ett öre"
Molly Hammar berättar om tiden efter "Melodifestivalen" då hon inte tjänade ett öre och fick bo hemma hos sina föräldrar. - Foto: STELLA Pictures, STELLA Pictures/Robert Eklund
Dela på Pinterest
Omkring fem år efter Molly Hammars medverkan i "Idol" 2011 tävlade hon i "Melodifestivalen". Hammar kom inte särskilt långt i tävlingarna, något som sedan satte sina spår.

När artisteriet inte riktigt flög som hon tänkt rullade inte heller pengarna in, varpå Molly Hammar blev tvungen att börja om på ruta ett.

– Jag hade ingenting, jag började om från noll, berättar Molly Hammar i Nour El Refais podcast. 

Molly Hammar: Tvingad skaffa ett "vanligt jobb"

Efter sin medverkan i "Melodifestivalen" blev hon tvingad att bo hemma hos sina föräldrar till följd av brist på inkomst. Till slut, efter en del påtryckningar hemifrån, började Molly Hammar jobba med annat än musik. 

– När jag hade gått där och inte tjänat ett öre på ett halvår, då kommer jag ihåg att mamma sa "nu får du fan skaffa ett jobb". Så det gjorde jag då på grund av lite påtryckningar, berättar Molly Hammar i avsnittet och förklarar att hon jobbade en kort tid på en förskola. 

Kroppsaktivist

Under de åren växte även Molly Hammars sociala medier då hon blev profilerad som kroppsaktivist – ett epitet som hon ofrivilligt blivit tilldelad.

– Jag blev tilldelad det för att jag är kurvig och för att jag inte döljer min kropp, säger hon och tillägger lite beykymrat:

– Så fort jag lägger upp bilder på min kropp så är det som att det ska vara politiskt. 

Hammar gör succé i "Så mycket bättre"

Men idag, inte minst på grund av "Så mycket bättre" som Molly Hammar är aktuell med och gör succé i, kan hon fokusera på sitt artisteri fullt ut. Hennes version av Norlie & KKV:s låt "Ingen annan rör mig som du" låg på första plats på Sveriges topp 50-lista på Spotify kort efter att den släpptes. 

"#1 i Sverige. För alla år jag inte slutade", skrev Molly Hammar i ett inlägg där hon förmedlade glädjebeskedet.