Céline Dion drabbad av obotlig sjukdom – berättar i känslosam video

Céline Dion drabbad av en ovanlig neurologisk sjukdom vid namn stiff person syndrome. - Foto: Graham Hughes/AP/TT, Francois Mori/AP/TT
Dela på Pinterest
Céline Dion är sjuk i en väldigt ovanlig neurologisk sjukdom och ställer nu in sin Europaturné. Det berättar hon i en känslosam video på Instagram.

Céline Dion har diagnostiserats med ytterst ovanlig neurologisk sjukdom och ställer nu in sin Europaturné, som bland annat skulle ha kommit till Sverige i höst. Det berättar den världsberömda sångerskan själv i ett filmklipp på Instagram.

Drabbad av stiff person syndrome 

I klippet berättar 54-åriga Céline Dion att de muskelspasmer som hon lidit av på senare tid har visat sig bero på sjukdomen stiff person syndrome – en autoimmun sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet och som drabbar en person på miljonen.

– Tyvärr påverkar de här spasmerna alla aspekter av min tillvaro. Ibland orsakar de svårigheter att gå och de låter mig inte använda mina stämband för att sjunga som jag brukade göra. Det smärtar mig att behöva berätta att det betyder att jag inte är redo att starta min turné i Europa i februari, säger kanadensiskan i klippet som lagts upp i både fransk- och engelskspråkiga versioner.

Ställer in turné

Turnén har redan skjutits upp flera gånger på grund av coronapandemin och flyttades i våras fram ytterligare ett år med anledning av Céline Dions hälsoproblem. Sverigespelningen skulle ha ägt rum på Friends Arena den 30 september nästa år.