Kärlekshistorian på allas läppar: Lionel Messi och Antonela Roccuzzo

Tvådelad bild på Antonella Roccuzzo och Lionel Messi.
Lionel Messi och frun Antonela Roccuzzo träffades första gången som barn. - Foto: STELLA Pictures / PA och ​STELLA Pictures/ddp socialmediaservice
Dela på Pinterest
Det var en överlycklig Lionel Messi som äntligen fick lyfta en VM-pokal tillsammans med sitt Argentina. Han har nu vunnit allt en fotbollsspelare kan vinna – inte minst den stora kärleken.

Det kan argumenteras om att Lionel Messi numera är tidernas bästa fotbollsspelare. Efter en spännande VM-final i fotboll, fick han tillsammans med det Argentinska landslaget ta emot jublet efter en efterlängtat vinst. 

Trots de otaliga framgångarna som fotbollsspelare, har Messi kanske vunnit det allra största – ungdomskärlekens Antonela Roccuzzos hjärta. 

Så träffades Lionel Messi och Antonela Roccuzzo

Lionel Messi och hans numera fru Antonela Roccuzzos vägar korsades första gången redan som barn hemma hos en gemensam vän, enligt People. Båda växte upp i Rosario, Argentina. När Messi sedan flyttade till Spanien för att satsa på sin fotbollskarriär, förblev det en vänskap mellan dem. Men efter ett tragiskt dödsfall i Antonela Roccuzzos närhet, flög Messi tillbaka till Argentina för att stötta Antonela. Det blev starten på deras relation som sedan blev offentlig 2009. 

Lionel Messis bröllop

Efter att paret känt varandra i över 20 år och fått två söner, valde de att gifta sig. Bröllopet ägde rum i hemstaden Rosasio sommaren 2017. På plats fanns över 250 inbjudna gäster, däribland kända namn som Shakira och Neymar

Ett år efter bröllopet föddes parets tredje son.

Antonela Roccuzzo syns flitigt på Lionel Messis fotbollsmatcher och hela familjen stod på läktaren för att heja fram Argentina till vinsten i VM 2022. 

Vem är Antonela Roccuzzo?

Antonela Roccuzzo föddes den 26 februari 1988. Hon växte upp i den argentinska hemstaden Rosario, precis som Lionel Messi. Enligt Vanity Fair España är Antonela utbildad inom humaniora och samhällsvetenskapliga ämnen på Universitetet. Förutom att hon är tillsammans med en av världens bästa fotbollsspelare, har hon själv en framgångsrik karriär, både som modell och inom sociala medier.

Du hittar Antonela Roccuzzo under användarnamnet @antonelaroccuzzo på Instagram, där hon har över 25 miljoner följare.