Allt om stjärnan och medieprofilen Edvin Törnblom

Allt om stjärnan och medieprofilen Edvin Törnblom
Allt om stjärnan och medieprofilen Edvin Törnblom. - Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund
Dela på Pinterest
Här kan du lära dig allt du velat veta om komikern, programledaren och skådespelaren Edvin Törnblom.

Många känner igen Edvin Törnblom från podcasten "Ursäkta" som han driver tillsammans med vännen och kollegan Johanna Nordström. Tillsammans har de en av Sveriges största podcasts. 

Edvin har en bred karriär och utöver att driva en podcast är han skådespelare, komiker och tv-personlighet.

Edvin Törnbloms familj och bakgrund

Edvin föddes 22 februari 1996 i Stockholm. Han är uppvuxen i Nacka men sin mamma Marianne, pappa Stefan och sin bror Henry. Edvins mamma, Marianne Eklöf Törnblom, är en framgångsrik operasångerska vid bland annat Kungliga operan. 

Edvin Törnbloms karriär

Idag är Edvin en av Sveriges största medieprofiler med en framgångsrik karriär. Det startade med att han fick en praktikplats hos Filip Hammar och Fredrik Wikingsson på deras produktionsbolag och programmet "Breaking News". Därefter har han arbetat sig uppåt i bolaget och mediabranschen. 

Han har arbetat med Sveriges Radios program "PP3" och "MVH SVT" och startade podcasten "Ursäkta" år 2020 tillsammans med Johanna Nordström.

Då kan du ha sett Edvin i TV-rutan

Utöver podcasten och att vara en känd profil på sociala medier har Edvin även tagit sig an en karriär inom TV-världen. Han började år 2019 i TV-serien "Edvin och Laki hjälper till", därefter har han haft roller i serier och filmer som "Alla utom vi", "Drugdealer", "Likea" och "Göta kanal 4". 

Han har även varit med i TV-program som "Benjamin's", "Sveriges värsta bilförare" och "Weekend hos Zia". 

Succéturnén med "Ursäkta live"

År 2022 ledde Edvin och Johannas podcast till en hyllad turné runt om i Sverige. Showen framfördes bland annat i Avicii arena hela tre kvällar i rad. Showen spelades även in och går att se på tv4 Play

Innan turnén startade spelade radarparet även in en reality-serie vid namn "Edvin och Johanna – Sveriges enda kändisar", där får du följa med på resan fram till showen och hur den blir till. 

Edvin Törnblom släppte sin första bok

År 2022 var ett fullspäckat år för stjärnskottet. Utöver turné, podcast och tv-inspelningar har han hunnit släppa sin första bok "Bögen är lös". Boken är skriven som en utbildande instruktionsbok om hur det är att leva som queer i dagens samhälle.

Har Edvin en partner?

Ett hett ämne i Edvin och Johannas podcast är Edvins singelliv. I dagsläget har Edvin inte någon partner.

Aktuell med "Renées brygga"

I januari kommer Edvin Törnblom att gästa Renée Nybergs TV-program "Renées brygga". I avsnittet kommer man få höra om vad självhatet Edvin haft har gjort med honom genom ungdomsåren.

Edvin Törnbloms sociala medier

På Instagram hittar du Edvin under namnet @edvintornblom och hans podcast heter "Ursäkta" och finns på bland annat plattformarna Spotify och Podcaster.