Här är 10 serier att se när du tröttnat på julfilmer

Har du tröttnat på julfilmer? Här är 10 serier att se under mörka vinterdagar. - Foto: Henrik Montgomery/TT, Fredrik Persson/TT​ och ​STELLA Pictures / Splash News
Dela på Pinterest
Har du tröttnat på julfilmer? Vi har listat tio serier och dokumentärer du kan ersätta de mysiga julfilmerna med.

"Love Acually", "The Holididay" och "Ensam hemma" har alla en sak gemensamt – de är riktiga julklassiker. Men kanske är det dags att lägga alla julfilmerna åt sidan och hitta nya serier och filmer att kolla på i vintermörkret 

"The White Lotus"

En mörk dramakomedi om ett hotell-resort. Första säsongen utspelar sig på drömmiga Hawaii och andra säsongen utspelar sig på magiska Sicilien. I rollistan för "The White Lotus" hittar du bland annat Jennifer Coolidge, Sydney Sweeney, Theo James och Aubrey Plaza

Det andra säsongen av "The White Lotus" hade premiär under hösten 2022 och det är bekräftat att det även blir en tredje säsong. 

"The White Lotus" finns på HBO.

"Emily in Paris"

Den tredje säsongen av den romantiska komediserien "Emily in Paris" släpptes innan jul. I serien får tittarna följa Emily Cooper, som spelas av Lily Collins, som flyttat till Paris för att jobba på en marknadsföringsbyrå. "Emily in Paris" innehåller kärlek, vänskap och konflikter. Håll i hatten, det blir en säsong fyra av succéserien. 

"Emily in Paris" finns på Netflix.

Läs mer: Skådespelarna i Emily in Paris säsong 3 – hela rollistan

"Wednesday" 

I skräckkomedin "Wednesday" får tittarna följa Wednesday Addams som är en del av familjen Addams. Hon går på en skola för personer med övernaturliga krafter, där hon försöker lösa ett brott och stöter på både nya vänner och fiender. I huvudrollen syns Jenna Ortega

"Wednesday" finns på Netflix.

Läs mer: Skådespelarna i Wednesday – här är hela rollistan

"You"

Skådespelaren Penn Badgley gjorde succé i rollen som Joe i "You". Netflix-serien handlar om tystlåtne men också charmige killen Joe som har ett obehagligt förflutet. Huvudkaraktären blir besatt av kvinnor. Hittills finns tre säsonger av "You", men en fjärde säsong av serien är bekräftad. 

"You" finns på Netflix.

"Nattryttarna"

"Nattryttarna" är en dramaserie som är inspirerad av en verklig händelse berättad av Sophie Jahn. Serien handlar om en ridlärare som utsatte några av sina elever för sexuella övergrepp. I serien syns några kända svenska ansikten, bland annat Jonas Karlsson, Hanna Ardéhn och Amanda Jansson

"Nattryttarna" finns på CMore.

"Vuxna människor"

23 år efter filmen "Vuxna människor" släpptes en spin-off serie med samma namn. I serien får tittarna följa karaktären Mathilda, som spelas av Carla Sehn, som försöker finna sig själv i en vuxen tillvaro. 

"Vuxna människor" finns på CMore.

"Heder"

Eva Röse, Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist spelar advokater som arbetar på byrån Heder. I serien ställs de inför svåra fall där alla fall har en sak gemensamt – de arbetar för kvinnor. "Heder har tre spännande säsonger. 

"Heder" finns på Viaplay.

"Clark" 

"Clark" blev kanske årets stora snackis i serie-världen. I huvudrollen som Clark ser vi Bill Skarsgård som på ett humoristiskt sätt porträtterar den svenska brottslingen Clark Olofsson och hans liv. Serien är baserad på Clarks egen självbiografi "Vafan var det som hände".

"Clark" finns på Netflix.

Är du mer för dokumentärer? Här är några populära dokumentärer som många tittar på just nu. 

"Harry & Meghan"

I dokumentärserien "Harry & Meghan" berättar Prins Harry och Meghan, tidigare Meghan Markle, själva om hur de träffades. Paret berättar också om beslutet att lämna det brittiska kungahuset. 

"Harry & Meghan" finns på Netflix.

"Priset vi betalar"

"Priset vi betalar" är en SVT-serie om hur influencers åker på lyxiga resor för att marknadsföra plastikoperationer på skönhetskliniker i Turkiet. 

"Priset vi betalar" finns på SVT Play.

Om du inte kan få nog av julfilmer har vi samlat 35 filmer som bibehåller julstämningen här.