Kodjo Akolor om avgörande beslutet med frun: "Gemensamt"

Radioprofilen Kodjo Akolor och frun Olga Nikrasova Akolor.
Nu berättar Kodjo om avgörande samtalet med frun när han valde att sluta på Sveriges radio. - Foto: TV4 och STELLA PICTURES.
Dela på Pinterest
Efter nästan 14 år som programledare för "Morgonpasset" har Kodjo Akolor valt att sluta. I "Efter fem" avslöjar han fruns avgörande roll i beslutet.

Kodjo Akolor har lämnat P3:s "Morgonpasset" efter nästan 14 år på radiotronen. Det var i början av 2022 som den folkkära radioprofilen meddelade att han skulle sluta som programledare för radioprogrammet och i slutet av samma år gjorde han sin sista sändning. 

– Till alla som lyssnar så vill jag säga tack. Jag trodde liksom inte när jag klev in här att det skulle bli 14 år, säger Kodjo Akolor i "Morgonpasset". 

Läs mer: Kodjo Akolors sista sändning i "Morgonpasset" i P3

Nu berättar han om det avgörande samtalet med frun Olga som resulterade i att han slutade som radioprogramledare. 

Kodjo Akolor och Olga Nikrasova Akolor

Kodjo Akolor och frun Olga Nikrasova Akolor gifte sig 2013 och har barnen, Zion och Zoë tillsammans. I september 2022 fick paret sitt tredje barn, en son. 

"Så är äntligen den senaste medlem i team Akolor, aka the Akolorians, här", skrev Kodjo på sin Instagram. 

Därför slutade Kodjo som programledare

När Akolor gästade TV4:s "Nyhetsmorgon" berättade han att programledarjobbet på Sveriges radio länge varit en trygg plats, men att han drömt om att jobba inom film. Innan han vågade på sig ett karriärbyte, hade han ett avgörande samtal med sin fru Olga, som resulterade i det gemensamma beslutet att han skulle säga upp sig.

– I det här fallet så var det ett gemensamt beslut, där hon var såhär "jag tror på dig och om du tror på det här så kör vi, det här klarar vi", säger Kodjo i "Nyhetsmorgon". 

Han passade även på att hylla frun för hennes stöd.

– Hon är den anledningen till att jag håller på med det här över huvudtaget, när jag är beredd att hoppa är hon där och puttar mig ut i det okända, säger han.