Första ickebinära deltagaren i "Paradise" historia: "Målet var att inspirera andra"

Pedro Lima vann "Paradise" 2022.
Pedro Lima är det första öppet ickebinära deltagaren i "Paradise". - Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Dela på Pinterest
Pedro Lima åkte hem från "Paradise" som den första ickebinära deltagaren i programmets historia. För Modette berättar Pedro om känslorna efter vinsten och vilka reaktioner hen har möts av.

Pedro Lima , 29 och Linnéa Sagnil , 20, vann "Paradise" 2022. Duon ställdes mot varandra i en kulceremoni där ingen av dem släppte kulan och fick dela på en halv miljon kronor.

– Helt sjukt! Det känns som att jag kan göra vad som helst nu, känner mig stärkt, berättar Pedro för Modette.

Läs mer: Finalen i "Paradise" 2022: Kastades kulan?

Historisk deltagare

Pedro Limas fick ingen drömstart i "Paradise". Hen blev utan partner i den första partnerceremonin och fick därmed inleda sin medverkan i programmet i "solo-rummet". Pedro tog sig sedan hela vägen till finalen – och vann. 29-åringen är inte bara den första ickebinära vinnaren av "Paradise", hen är även den första öppet ickebinära deltagaren i  programmets historia.

– Det är sjukt, äntligen vid 2023 vinner en ickebinär person en tv-reality för första gången. Reaktionerna har varit otroliga, mycket handlar om att människor lär sig om queer och ickebinära, att man inte alltid måste följa en viss norm. Men sen verkar jag inspirera många andra som kanske har tänkt att de är ickebinära, skriver Pedro Lima till Modette. 

Foto: Viaplay.

Vad har det här äventyret betytt för dig?

– Det har betytt väldigt mycket för min självkänsla, jag ville ta plats och växa. Målet var att komma ut mitt skal och inspirera andra. Så "Paradise" blev så mycket större än vad jag trodde för mig personligt! Känns som att jag kan göra vad som helst nu.

Det ska Pedro göra för vinstpengarna

Vinnarna Pedro och Linnéa fick dela på en halv miljon kronor. Därmed åkte Lima hem från "Paradise"-äventyret 250 000 kronor rikare. För pengarna ska hen bland annat köpa en resa till sin mamma. 

– Min familj är från Brasilien, så mamma ska få en resa dit så hon kan hälsa på sin familj. Sen vill jag resa själv och investera i det jag vill göra eller skapa, skriver Pedro till Modette. 

"Paradise hotel" blev endast "Paradise"

Under 2021 drabbades dokusåpan "Paradise hotel" av skandalanklagelser efter att en manlig deltagare anklagats för sexuella övergrepp. Produktionen valde därefter att genomföra en modernisering av realityprogrammet med fokus på jämlikhet och mångfald. Med ett nytt format och nya regler gjorde "Paradise hotel" comeback hösten 2022 under namnet "Paradise" med influencern Tone Sekelius som programledare.

Läs mer: Därför känner du igen nya "Paradise"-deltagaren Matilda Lindroth