FBOY Island-deltagaren utslängd av produktionen – redan i första avsnittet

FBOY Island-deltagaren utslängd av produktionen – redan i första avsnittet
FBOY Island-deltagaren Alex Beck fick lämna inspelningen redan i första avsnittet till följd av att han brutit mot reglerna. - Foto: Linus Hallsenius / discovery+ och Kanal 11, Skärmdump/discovery+/FBOY Island
Dela på Pinterest
Alex Beck fick lämna inspelningen av den nya realityserien FBOY Island redan i första avsnittet.

Under torsdagen var det premiär för det nya dejtingprogrammet "FBOY Island", lett av influencern och numera programledaren Klara "Tanbyklara" Elvgren. Programmet går ut på att tre tjejer, Awa Touray, Olivia Jakobsson och Theresé Samuelsson, ska dejta ett gäng killar och samtidigt försöka lista ut vilka av dem som är ute efter att hitta kärleken, och vilka av deltagarna som är ute efter pengar. Den sistnämnda typen kallas i programmet för "fboys".

Redan i det första avsnittet är det dags för tjejerna att välja ut vilka av killarna de vill dejta – och vilka de vill skicka hem. Men redan innan tjejerna fått börja vinka av de killar de inte vill fortsätta dejta bryter programledaren Klara Elvgren in för att informera om en liten förändring. 

– Ni kanske undrar var Alex B är. Han har tyvärr behövt lämna oss, berättar Klara Elvgren i slutet av avsnittet  och förklarar att han inte kommer komma tillbaka då han brutit mot reglerna. 

FBOY Island-deltagaren Alex Beck hemskickad

Men den hemskickade deltagaren Alex Beck verkar ha en lite annan syn om situationen:

– Enligt min uppfattning av det hela handlar det om språkbruk och enligt mig så har jag inte sagt något fel, säger Beck till Expressen.

Han menar att det var andra runt omkring honom som uppfattade att han hade sagt något som ansågs olämpligt och därför tog produktionen beslutet att låta honom lämna inspelningen,.

Alex Beck menar istället att det hela var ett missförstånd.  

– Men jag har ingenting ont om killarna, jag är vän med alla och enligt min uppfattning blev det hela ett stort missförstånd. 

Men vad det är han har sagt vill han inte avslöja. 

Därför skickade FBOY Island-produktionen hem Alex Beck

 Anders Kilander, pressansvarig på Discovery+, skriver i ett meddelande till Expressen att Beck använde ett språkbruk som inte gick i linje med produktionens regler.

"Vi har strikta regler för hur man beter sig och uppför sig på inspelningsplats som alla som medverkar gått med på att följa. Produktionen bedömde i detta fall att vid ett enskilt tillfälle hade ett oacceptabelt språkbruk använts som bröt mot de reglerna."