Allt om Theoz som är aktuell i Melodifestivalen 2023: Ålder, längd och sociala medier

Allt om Theoz som tävlar i melodifestivalen 2023
Allt om Theoz som tävlar i melodifestivalen 2023. - Foto: Karin Törnblom/TT
Dela på Pinterest
Från TikTok till “Mello” – Theoz har tagit sociala medier med storm och nu även svenska folket. På lördag tävlar han för andra gången i Melodifestivalen och här finns allt du vill veta om den unga stjärnan.

Karriären startade som ung för artisten Theoz. Redan som åttaåring startade han en Youtube-kanal och när han var 11 år startade han ett konto på Musical.ly (nuvarande TikTok). Hans framgång på kanalerna gick inte obemärkt förbi och år 2018 var han nominerad till både årets profil och årets Musical.ly på Gultuben!

Genom åren har han skapat sig en miljonpublik på internet och sedan 2022 har han även tagit hela svenska folket med storm efter sin första medverkan i Melodifestivalen. 

Vad heter Theoz egentligen?

“Theoz” är artistnamnet, men han heter egentligen Theodor Jan Haraldsson.

Hur gammal är Theoz?

Theoz föddes den 17 juli 2005, det gör att han i skrivande stund är 17 år gammal. Han är född och uppvuxen i Linköping med sin bror Alex och har två hundar vid namn Zindy och Zaga.

Hur lång är Theoz?

Det är många som undrar hur lång Theoz är. På hans Instagram berättar artisten att han är 179 centimeter lång.

Theoz tidigare hits

Några av artistens tidigare hits är “Lately”, “Het” och “Theori”. Han har även släppt ett julalbum som heter “Julmusiken”.

Theoz i "Mello”

År 2022 medverkade Theoz i Melodifestivalen för första gången med låten “Som du vill”, vilken han hamnade på sjunde plats med. 

I år är han med för en andra gång och debuterar låten “Mer av dig” i deltävling två som äger rum på lördag 11 februari. 

Vad heter Theoz på sociala medier?

Om du som många andra vill följa Theoz på sociala medier heter han @theozofficial på både Instagram och TikTok. Hans Youtube-kanal heter “THEOZ”.

Vill du hitta Theoz på ännu fler ställen kan du även se artisten som skådespelare i filmen “Rymdresan” där han spelar mot bland annat Robert Gustafsson!