Allt om Tennessee Tears: Bakgrund, karriär och relation

Tennessee Tears i Melodifestivalen 2023
Allt om Tennessee Tears. - Foto: Claudio Bresciani/TT
Dela på Pinterest
Melodifestivalen-aktuella bandet Tennessee Tears tävlar med låten “Now I Know” och blev framröstade till semifinal. Här finns allt du vill veta om country-duon innan du ser dem på “Mello”-scenen igen!

Den svenska country-duon Tennessee Tears var med och tävlade i Melodifestivalens andra deltävling och tog sig med låten “Now I Know” till semifinal. Bandet består av Tilda och Jonas som träffades genom låtskrivning i USA och har nu jobbat tillsammans i åtta år. 

Vem är Tilda Feuk i Tennessee Tears?

Ena halvan av bandet Tennessee Tears består av artisten och låtskrivaren Tilda Feuk. Hela hennes namn är Matilda Emma Viktoria Feuk och hon föddes 2 juni 1989 (33 år). Hon växte upp i Åseda i Småland och det är även där hon bor och har sin bas på senare år efter mycket pendlande mellan USA och Sverige.

I bandet är hon sångerska och låtskrivare.

Vem är Jonas Hermansson i Tennessee Tears?

Andra halvan av bandet består av Jonas Hermansson, fullständigt namn Carl Jonas Hermansson. Han föddes 9 juli 1980 (42 år) och är uppväxt i Munkedal och Uddevalla. I dagsläget har han sitt hem och sin bas i Åseda, precis som sin kollega. 

Jonas har tidigare varit med i bandet Treadstone och rockbandet The Wiser. I Tennessee Tears är han sångare och gitarrist.

Vilka har Tennessee Tears jobbat med?

Tilda och Jonas träffades genom ett låtskrivar-samarbete med Billy Brunette som är före detta gitarrist i bandet Fleetwood Mac, efter det har de jobbat med kända namn inom country-världen som Dave Roe och Michael Rhodes.

I Sverige har Tennessee Tears en koppling till Jill Johnsson som signat bandet till sitt bolag Jimajomo i maj 2022.

Tennessee Tears i Melodifestivalen 2023

Bandet som är med i tävlingen för första gången gick till semifinal efter Melodifestivalens andra deltävling den 11 februari och de tävlar med låten “Now I Know” som är skriven av Tilda Feuk, Jonas Hermansson, Thomas Stengaard och Anderz Wrethov.

– Vi håller på med countrymusik, så vi försöker alltid lägga ganska mycket i texterna i våra låtar. Det här är en text som berättar en historia, och vi hoppas att ni ska känna något, som vi gör, säger Jonas Hermansson till SVT.

Tennessee Tears – är de ett par?

 Frågan många undrar över – är Tilda och Jonas ett par? Svaret är ja!

När paret träffades för åtta år sedan och inledde sitt arbete inom musiken tillsammans jobbade de så tätt inpå varandra och någonstans på vägen blev de kära. 

Tennessee Tears sociala medier

Vill du följa country-duon som inom några veckor ska stå i semifinalen i Melodifestivalen 2023 så hittar du dem på Instagram under namnet @tennesseetears