Därför känner du igen "Mello"-aktuella Ida-Lova

Ida-Lova Lind från "Melodifestivalen" 2023.
Ida-Lova är en av artisterna i "Melidifestivalen" 2023. Pressbild och arkivbild. - Foto: Janne Danielsson/SVT och Sören Andersson/TT.
Dela på Pinterest
Ida-Lova Lind är en av deltagarna i "Melodifestivalen" 2023. Redan som 13 åring uppträdde hon med en låt som fick hela svenska folket i tårar. Här är varför du känner igen Ida-Lova.

"Mello"-aktuella Ida-Lova Lind, känd under artistnamnet Ida-Lova, är en svensk artist. 

Hur gammal är Ida-Lova?

Ida-Lova är född den 2 augusti 2004, det gör att hon i skrivande stund är 18 år gammal. Hon är född och uppvuxen i Stockholm, där hon bor än idag. 

Ida-Lova: Karriär

Trots sin unga ålder, har hon redan hunnit släppa sex låtar, varav två är "covers". Ida-Lova var bara 13 år gammal när hon gjorde debut som artist, då Kent-låten "Utan dina andetag", som hon uppträdde med på "Svenskar hjältar-galan".

Ida-Lova och Christine Meltzer

Kanske känns hennes ansikte bekant, hon är nämligen dotter till folkkära skådespelaren och komikern Christine Meltzer

Efter att Christine drabbades av cancer 2013, skapade hon dokumentären "Meltzer och döden" på Kanal 5. Ett program i fyra delar där programledaren träffade människor med en när koppling till döden. En låt kopplat till programmet var "En stund på jorden" av Laleh, som i dokumentären sjöngs av Christine Metlzers dotter Ida-Lova. I klippet nedan kan du höra en del av den ljuvliga låten. 

Ida-Lova i "Melodifestivalen" 2023

Ida-Lova gör sin "Mello"-debut i "Melodifestivalen" 2023. Hon tävlar med låten "Låt hela stan se på" i den tredje deltävlingen. I sin deltävling ställd artisten bland annat mot Paul Rey, veteranerna Norman och duon Marcus och Martinus

Läs mer: Melodifestivalen 2023: Artister som tävlar i deltävling 3