Influencer syns med knarkpåse – har samarbete med public service

Influencer syns med knarkpåse – har samarbete med public service
Den norska influencern Sophie Elise Isachsen publicerade under söndagen en bild på sig själv och sin vän, som håller i en påse med vad som för många ser ut som knark. - Foto: Foto: NTB / Alamy, Instagram/sophieelise
Dela på Pinterest
En bild som influencern Sophie Elise publicerade på sin Instagram har väckt starka reaktioner till följd av den påse hennes vän håller i handen.

I söndags publicerade den norska influencern Sophie Elise Isachsen, 28, ett Instagram-inlägg innehållandes en bild där hon syns posera framför en spegel tillsammans med en annan annan norsk influencer. 

I vännens hand syns en påse med vitt innehåll som många uppfattar som någon form av narkotika. 

Den bild som Sophie Elise publicerade på sin Instagram. Bilden togs snabbt bort. Foto: Instagram/@sophieelise

Sophie Elise: "Ger fan i allt"

"Livet blir cirka en miljard gånger roligare när man bara ger fan i allt", skrev Sophie Elise till den numera borttagna bilden.

Om påsen faktiskt innehåller narkotika är fortfarande osagt. Sophie Elise, som var den som publicerade bilden, har själv inte gått ut och kommenterat sitt Instagram-inlägg. 

Sophie Elise har uppemot 600 000 följare på Instagram och omkring 70 000 följare på Tiktok. 

Raderade bilden väcker uppmärksamhet

Bilden, som raderades kort efter att kritiska kommentarer om den började välla in, har uppmärksammats av både svenska och norska medier – inte minst till följd av hennes samarbete med NRK.

Sophie Elise driver nämligen en podcast, "Sophie og Fetisha", i samarbete med den norska public service-kanalen NRK. Efter att den omtalade bilden publicerats har samarbetet ifrågasatts och anmälts uppemot tusentals gånger till den norska granskningsnämnden, skriver Journalisten

NRK har uttalat sig i ärendet och menar att i och med att bilden inte är publicerad i ett NRK-sammanhang eller på någon av deras plattformar, så är det inte "rätt" av dem att lägga sig i bilden.