Axel Schylström – allvarliga olyckan och Melodifestivalen 2023

Allt om Mello-aktuella Axel Schylström
Allt om Axel Schylström. - Foto: Stellapictures Jimmy Wixtröm/Aftonbladet/TT
Dela på Pinterest
Här hittar du allt du vill veta om Axel Schylström – allt från den allvarliga olyckan till dottern och bidraget i Melodifestivalen 2023!

På lördag 25 februari är Axel Schylström med och tävlar i deltävling 4 av Melodifestivalen 2023. Du kanske känner igen honom sedan innan, och faktum är att han varit med i tävlingen en gång förut. Men Axel är inte bara känd från Melodifestivalen, han har även en gripande personlig historia bakom sig och medverkan i andra program.

Här hittar du allt du vill veta om Axel Schylström!

Hur gammal är Axel Schylström?

Sångaren och låtskrivaren Axel föddes 24 februari 1993 i Norrköping, vilket betyder att han dagen innan sitt framträdande blir 30 år gammal – perfekt att fira sin födelsedagshelg på en "mello"-scen!

Han är uppväxt i Norrköping och innan han började hålla på med musik var fotboll en stor del av hans liv.

Axel Schylström – familj

Axel har sedan många år tillbaks varit tillsammans med flickvännen Malin Halvardsson och år 2022 välkomnade de sitt första barn till världen. Paret har ännu inte gått ut med namnet på deras dotter.

Axel Schylström tillsammans med flickvännen Malin Halvardsson. Foto: Stella Pictures

Hur fick Axel Schylström sina brännskador?

Något Axel gärna pratar om är sina brännskador, vilket har hjälpt många människor som varit med om liknande situationer. År 2012 var Axel med om en hemsk olycka när han klättrade upp på ett tåg och ett överslag i strömledningarna gick genom hans kropp. De 16 000 volt som han träffades av resulterade i tredje gradens brännskador på över 70% av hans kropp. 

Tillsammans med entreprenören Charlie Eriksson har han en show som heter "Aldrig ensam", i den pratar de om psykisk ohälsa och Axel berättar om sin gripande olycka och hans mående i samband med den. Den går ut på att lyfta tabubelagda ämnen inom psykisk ohälsa och att ge människor verktyg för att kunna hantera den.

Har Axel Schylström varit med i Idol?

Svar: Ja! Axel var en av många deltagare i Idol 2015, men tillskillnad från många andra tog han sig ända till en fjärdeplats. I Idol framförde han även sin egenskrivna låt "Champion", som blev hans debutsingel.

Axel Schylström i Melodifestivalen 2023

För andra gången ska han inta "Mello"-scenen när han deltar i årets Melodifestivalen. Hans bidrag heter "Gorgeous" och är skriven av Axel själv tillsammans med Herman Gardarfve, flickvännen Malin Halvardsson och Jonas Thander.

Tidigare har Axel deltagit i Melodifestivalen år 2017 med bidraget "Ingen ser" som han tog sig till andra chansen med. Efter det har han deltagit i programmet bakom kulisserna och varit låtskrivare till både Moncho och Theoz. Även i år har han varit med och skrivit Theoz låt "Mer av dig".

Följ Axel Schylström på social medier

Passa på och följ Axel på hans sociala medier där han lägger upp allt möjligt från hans liv och mycket motiverande texter. Du hittar honom på Instagram och TikTok under namnet @axelschylstrom!