Allt om Elin Kjos: Obotlig cancer, Familj och podden "Systrarna Kjos"

Elin Kjos och Ida Kjos.
Elin Kjos och tvillingsystern Ida Kjos driver podcasten "Systrarna Kjos". - Foto: Instagram.
Dela på Pinterest
Träningsprofilen Elin Kjos drabbades av obotlig cancer som 32-åring. På sina sociala medier delade hon med sig av sin sjukdomsresa och inspirerade sina följare.

Elin Kjos fick diagnosen obotlig lungcancer 2020. På Instagram delade hon med sig av sin sjukdomskamp och spred hopp hos andra sjuka. Men vi tar det från början, vem var egentligen Elin Kjos?

Elin Kjos: Ålder och uppväxt

Elin Kjos föddes den 5 januari 1988 och gick bort i mars 2023. Elin Kjos blev 35 år gammal. Hon växte upp i Kungsängen tillsammans med sin familj som består av mamma Liv och pappa Fredrik, systern Ida och yngre syskonen Martin och Emma – som är tvillingar. 

Är Elin Kjos och Ida Kjos tvillingar?

Precis som småsyskonen Liv och Fredrik, är Elin och Ida tvillingar. Både Elin och Ida har tidigare tävlat i simning på elitnivå.

Elin Kjos sjukdom – drabbades av obotlig lungcancer

Elin upplevde att hon hade problem med sina lungor, våren 2020 fick hon senare diagnosen obotlig lungcancer 2020. 

Tio år innan cancerdiagnosen låg Elin Kjos inne på Karolinska för njurbäckeninflammation, enligt röntgenbilder syntes en lite förtätning – det som senare visade sig vara cancer.

– Ingen tog det vidare. Det stod en liten anteckning, "Det här måste någon titta på". Och det är ju det som vuxit till sig, berättade Elin i P1:s "Söndagsintervjun".

I mars 2023 kom det tragiska beskedet att Elin Kjos har gått bort. 

Läs mer: Träningsprofilen Elin Kjos har gått bort – 35 pr gammal

Elin Kjos: Instagram och podd

Elin uppdaterade flitigt på sociala medier. Där delade hon bland annat med sig av sin resa med obotlig lungcancer och träningsrelaterat innehåll. På Instagram finns Elin Kjos under användarnamnet @elin.kjos.

Tillsammans med tvillingsystern Ida Kjos, drev Elin podcasten "Systrarna Kjos".