Bäst i test-uppdrag till festen – tips på roliga lekar

Vi listar de roligaste uppdragen från Bäst i test som går att göra hemma.
Vi listar de roligaste uppdragen från Bäst i test som går att göra hemma. - Foto: Pexels.
Dela på Pinterest
Kan du inte få nog av Bäst i test? Ingen fara, vi listar en mängd test att prova från 2023 års säsong från succéprogrammet. Se listan här nedan.

Att Bäst i test har fått många att skratta är ingen hemlighet. I humorprogrammet får ett gäng kändisar göra tramsiga uppdrag där lösningen inte alltid är helt självklar. 

Har du alltid velat testa Bäst i test-uppdragen själv? Nu har du chansen. Vi har samlat några roliga test från Bäst i test att prova hemma, kanske på förfesten eller till och med på födelsedagsfesten. Alla lekar går att tävla i lag eller enskilt. 

Bäst i test-lekar inomhus

Räkneleken

I leken "Ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, nio, tio, elva, tolv, tretton" ska ni räkna till 13 tillsammans, ett tal per person i tur och ordning. På udda tal ska ni hoppa och på jämna tal ska ni knäböja. När ni når 13 eller någon hinner åka ut – börjar ni om på första siffran och lägger till fler regler. Ytterligare regler kan vara att säga en av deltagarnas namn, klappa med händerna, upprepa personen innan och uttala en siffra fel.

Leken tar slut när det bara är en deltagare kvar. 

100 sekunder

Deltagarna ska ställa sig upp efter 100 sekunder. Ni får inte använda sig av tidvisande hjälpmedel. Den som ställer sig upp närmast den angivna tiden vinner. 

Göm föremål

Göm ett föremål i en tygkasse eller på en person, lekledaren ska sedan ställa ett påstående om föremålets placering, har lekledaren rätt – åker deltagaren ut. Den som står ensam kvar vinner. 

Minns du...

Memorera så mycket ni kan inom en vald kategori (kan vara fågelsorter, bilmärken, hundraser eller dylikt). Deltagarna ska senare en efter en räkna upp föremål från listan, den deltagaren som minns flest föremål vinner. 

Bygg högsta tornet

Bygg det hösta tornet av valfria föremål (exempelvis lego, toalettpappersrullar eller plastmuggar), när deltagarna bygger ska de göra ifrån sig ett ljud som lekledaren har bett personen före i ledet att göra. Om ljudet är felaktigt eller tar för lång tid att göra, rivs tornet och deltagaren får börja om.

Leken kan genomföras under valfri tid, men en omgång kan räknas till ungefär 1-2 minuter. Högst torn vid slutsignal vinner. 

Fyll väskan

Skriv ner hur många föremål ni tror att ni kan fylla en väska med på 1 minut. Väskan måste gå att stänga, högst korrekt gissade föremål vinner.

Flest föremål i burken

Alla deltagare har blivit tilldelade en burk med ett visst antal föremål inuti. När testet börjar får alla deltagare titta i sin burk och ska sedan i turordning säga hur många föremål som ligger i sin burk (ni behöver inte tala sanning). Efter att alla berättat hur många föremål som ligger i sina burkar, får ni i samma turordning byta burk med varandra. Den som har den burken med flest föremål vid slutsignal vinner. 

Vad heter personen

Gissa vad personen heter. Deltagarna ska i turordning ställa en ja- och nej-fråga till personen (kan exempelvis en påhittad person av lekledaren). Den som först listar ut vad personen heter vinner. 

Bäst i test-lekar utomhus

Kasta vatten

Kasta vatten så långt det går (går att göra från exempelvis en flaska), den deltagare som kastat sitt vatten längst vinner. 

0, 1, 2 – ta eller slå

Lekledaren ställer ett föremål på ett bord, i Bäst i test användes en marshmallow, den ena deltagaren ska ta föremålet med en tång medan den andra deltagaren ska slå iväg föremålet. Omgången börjar på lekledarens signal och den deltagaren som ska slå iväg föremålet får inte börja fören den andra har påbörjat sitt försökt att ta föremålet. 

Tid

Gå från en punkt till en annan efter exakt sex minuter, gå sedan tillbaka efter exakt 12 minuter. Den som går mellan punkterna på den närmast angivna tiden vinner. 

Deltagarna får inte använda föremål som visar tid, exempelvis klocka och telefon.