Summerburst ställs in – kritiken efter beslutet: "Ställa in från ingenstans?"

Årets Summerburst ställs in.
Årets Summerburst i Göteborg ställs in. Arkivbilder. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Björn Larsson Rosvall/TT.
Dela på Pinterest
Festivalsommaren blir utan Sommarburst i år. Nu berättar arrangören om varför de väljer att ställa in den omtyckta festivalen.

Musikfestivalen Summerburst ställs in, skriver Aftonbladet. I ett meddelande på hemsidan uppger Live Nation att årets Summerburst på Ullevi i Göteborg inte kommer att äga rum som planerat. Någon orsak anges inte, däremot att alla biljettköpare ska få pengarna tillbaka.

Karolina Moberg, marknadschef på Live Nation, skriver till TT att man bestämt sig för att satsa på andra festivaler än Summerburst men berättar inte varför man tagit detta beslut.

"Vi har beslutat att fokusera på de fyra festivalerna som vi genomför under våren och sommaren", skriver hon.

De var bokade till Summerburst

Årets Summerburst skulle ha ägt rum den 2–3 juni. Bland de inbokade artisterna fanns Martin Garrix, Steve Aoki och Icona Pop.

Summerburst är en festival med elektronisk musik som startades 2011 på Stockholms stadion med artister som David Guetta, Avicii och Eric Prydz.

Besvikna festivalbesökare

Så sent som i början på mars släppte festivalarrangören årets "line-up" med flertalet artister till festivalens olika scener. Nu får släppet kritik från besvikna festivalbesökare. 

"Varför ska ni ens presentera såhär många artister på så kort intervall för att sen ställa in? Varför??"

"Skumt att bara ställa in från ingenstans?!"

"Asså att ställa in?? Riktigt tråkigt."