Ändringen i Robinson får tittarna att reagera: "Det är ju fel?"

Anders Lundin i Robinson 2023.
Ny programledare, nya deltagare och nya lagfärger i den nya säsongen av Robinson. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Robinson är tillbaka med nya deltagare i lag nord och lag syd. Men det är en detalj i lagen som får tittarna att reagera.

Överlevnadstävlingen Robinson är tillbaka med en ny säsong. Programmet där 21 deltagare ställs inför svält, starka känslor och tuffa tävlingar. Folkkäre profilen Anders Lundin gör, efter 20 års frånvaro, comeback i programledarrollen och tar därmed över uppdraget efter Petra Malm

– Det är jättekul att få göra comeback, lite overkligt. Det var 20 år sen sist men det kändes som det bara gått en dryg vecka. Och precis lika kul att än en gång få följa på nära håll deltagarnas hisnande bergodalbana resa, säger Lundin i ett pressmeddelande.

Läs mer: Robinson 2023 – här är alla deltagare

Delar upp lagen efter ålder

Men att Robinson fått en ny programledare är inte det enda som är nytt i årets säsong. Lagen är numera uppdelade efter deltagarnas ålder. Lag syd med de yngre deltagarna och lag nord med de äldre deltagarna. För den uppmärksamme har lagindelningen även fått ytterligare förändring, nämligen lagfärgerna. 

Lagen i Robinson har bytt färg

En återkommande del i Robinson är att lagen indelas i lag nord och i lag syd. Med inslag av lag öst, lag väst och lag Gränslandet som förekommit i utvalda säsonger. I de flesta fall är har lag nord gul som signaturfärg och lag syd röd som signaturfärg, men nu är det ändring på det. Lag syd är numera gula och lag nord är röda. Det här är en förändring som inte gick tittarna obemärkt förbi.

"Varför är nord röd och syd gul", skriver en tittare under en bil på Robinsons Instagramkonto. 

"Det är fel färger"

"De är ju fel färger"

"Har inte Lag Nord varit gult från förr förresten?"

Men förutom att lagfärgerna tycks bidra till förvirring hos tittarna, finns det en del som uppskattar att lagen bytt färger. 

"Äntligen är det rätt. Bara rent logiskt så passar den röda färgen mer nord och den gula till syd. Är så glad över detta". 

Läs mer: Så heter alla deltagare i Robinson på Instagram