Så gick rättegången för Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow vann uppmärksammade rättegången mot Terry Sanderson. - Foto: AP Photo/Rick Bowmer, Pool och Jeffrey D. Allred/The Deseret News via AP, Pool.
Dela på Pinterest
Det var inte skådespelaren Gwyneth Paltrows fel att en skidolycka i Utah inträffade 2016, anser juryn i den uppmärksammade rättegången.

I åtta dagar har rättegången livesänts och blivit något av ett populärkulturellt spektakel. Nu har juryn fattat sitt beslut, som innebär att den inte anser att Paltrow orsakade olyckan.

76-årige Terry Sanderson stämde skådespelaren och entreprenören på 300 000 dollar och påstod att Gwyneth Paltrow körde på honom i skidbacken.

"Jag kände att det äventyrade min integritet att acceptera ett falskt påstående", kommenterar Paltrow i ett skriftligt uttalande att ärendet hamnade i rätten.

När Paltrow lämnade rättssalen vidrörde hon Sandersons axel och sade "Jag önskar dig väl", berättade Sanderson utanför rättssalen.

"Tack kära du", ska han ha svarat.

Den pensionerade optikern beskrev i rätten krocken som "en allvarlig smäll" och hur han flög genom luften och såg stjärnor. Händelsen orsakade flera brutna revben och hjärnskakning. Han säger sig kämpa med bestående hjärnskador som gör att han inte längre kan resa, åka skidor eller gå på vinprovningar.

Paltrow har hela tiden hävdat att det var Sanderson som orsakade olyckan och motstämde honom på den symboliska summan en dollar, samt att han ska betala hennes advokatkostnader. Storleken på det beloppet är ännu inte känt.