Allergisk mot påskris? Det här kan du använda istället!

Allergisk mot påskris? Det här kan du använda istället! - Foto: Alena Koval, Secret Garden, Karolina Grabowska / Pexels
Dela på Pinterest
Det börjar bli dags att ta fram dekorationerna till årets påskfirande, och om är du allergisk mot det traditionella påskriset av björk så hittar du fem andra alternativ här!

Påskveckan är här och det börjar bli dags att ta fram dekorationerna till årets påskfirande! Men för många kan det bli svårt med just påskriset på grund av allergier och det är inte alltid värt att ta in det i huset även om det är fint – och för vissa är det ett måste!

Som tur är finns många andra alternativ du kan välja istället för det traditionella björkriset. Här kommer fem förslag för dig som vill ha en allergivänlig påsk. 

1. Konstgjort björkris

För den som tycker att det ska vara björkris och inget annat, men är allergisk, då kan konstgjort björkris vara det bästa alternativet. Dessa kan du dessutom förvara och sedan återanvända i många år framöver.

2. Dekorera utomhus

Ett alternativ kan vara att köpa fina fjädrar och dekorera utomhus, om ni har en tomt med träd och buskar på. På detta sätt kommer inte allergiframkallande växter in i huset, men ni kan ändå se ut genom fönstret och få er en härlig påskkänsla.

3. Vinbärskvistar

Egentligen går det bra med vilka kvistar som helst så länge det är några du inte är allergisk mot. Men en sort som funkar bra är de från vinbärsbuskar! De liknar björkriset och fungerar utmärkt att sätta fjädrar på.

4. Stor blombukett

Du kanske vill skippa kvistarna helt i år och göra något nytt? Då passar det perfekt med en stor påskbukett i härliga färger. Slå på stort och låt människor imponeras av en vacker bukett istället för fjädrar.

5. Videung och Pampasgräs

Dessa två växter har varit trendiga att inreda med sedan några år tillbaka, men har du inga hemma än så passar det perfekt att introducera dem nu under påsken! Videung går utmärkt att sätta fina fjädrar i och pampasgräset ser ut som fjädrar i sig självt. Du kan både blanda växterna eller ha dem för sig själva.