Solsidan säsong 8 – då har det premiär

Henrik Dorsin, Josephine Bornebusch och Johan Rheborg.
Henrik Dorsin, Josephine Bornebusch och Johan Rheborg.Henrik Dorsin, Josephine Bornebusch och Johan Rheborg kommer alla vara med i nya säsongen av Solsidan. - Foto: Marcus Ericsson/TT.
Dela på Pinterest
Succéserien Solsidan återvänder till rutan med en åttonde säsong. Vi har samlat allt vi vet om den nya säsongen av Solsidan.

Den hyllade serien Solsidan blev snabbt en succé efter premiären 2010 och sedan dess har flera säsonger förgyllt tv-Sverige. I mars 2023 kom beskedet att inspelningarna av den åttonde säsongen har påbörjats.

Serieskaparen och skådespelaren Felix Herngren berättade i ett pressmeddelande att det var en glädjande återförening.  

"Jag är alltid sugen på att göra nya serier, prova ny mark, men Solsidan går inte att låta bli. Mycket av glädjen ligger i det filmteam och de skådespelare som gjort produktionen ihop i alla år. Vi har så enormt roligt tillsammans under den tre månader långa inspelningen", säger han. 

Vad handlar den nya säsongen av Solsidan om?

TV4 berättade att den åttonde säsongen kommer, likt de tidigare säsongerna, handla om skruvad vardagsrealism som många kan relatera till. Karaktären Fredde Schiller bygger ett säkert premium-rum och frun Mickan Schiller funderar om hon varit en bra mamma. Alex Löfström bollar varannan vecka-livet och Anette och Ove Sundberg startar en friskola med kommunistiska förtecken. 

När har säsong 8 av Solsidan premiär?

Den nya säsongen av Solsidan har premiär 1 oktober 2023 på TV4 Play och 15 oktober på TV4. 

Solsidan skådespelare:

Succéserien har gästats av många kända ansikten genom åren och den åttonde säsong är inget undantag. Inför den nya säsongen avslöjade TV4 att komikern Johanna Nordström kommer göra entré i serien. 

Några personer som är ständigt återkommande är dock Alex, Anna, Fredde, Mickan, Ove och Anette. Här är ansiktena bakom folkkära Solsidan-karaktärerna. 

Alexander "Alex" Löfström – Felix Herngren

Anna Svensson – Mia Skäringer

Fredrik "Fredde" Schiller – Johan Rheborg

Mikaela "Mickan" Schiller – Josephine Bornebusch

Ove Sundberg – Henrik Dorsin

Anette Sundberg – Malin Cederbladh