Allt om Hedda Stiernstedt: Pojkvän, längd och Vår tid är nu

Hedda Stiernstedt och maken Alexis Almström gifte sig 2021. - Foto: Paul Wennerholm/TT och Caisa Rasmussen/TT.
Dela på Pinterest
Folkkära Hedda Stiernstedt har spelat betydande roller i Vår tid är nu Se upp för Jönssonligan och Min pappa Marianne. Men vem är kvinnan bakom framgångarna? Vi har tagit reda på svaren på de vanligaste frågorna om Hedda Stiernstedt.

Svenska skådespelaren Hedda Stiernstedt gjorde debut på filmduken i Studenfesten och har därefter har gjort flertalet betydande roller i både filmer och tv-serier. Kanske är hon mest känd för sin roll som Nina Löwander i Vår tid är nu, som fick hela svenska folket att blicka tillbaka till efter krigstiden i Sverige 1945. 

Hedda Stiernstedt ålder och uppväxt – hur gammal är hon?

Hedda Stiernstedt föddes den 3 december 1987, hon är därmed 35 år gammal i skrivande stund. Hon är född och uppvuxen i Stockholm. Teaterintresset visade sig redan i ung ålder och på gymnasiet studerade Hedda på teaterinriktningen på Östra Real.

Hedda Stiernstedt: mamma och pappa 

Heddas mamma heter Metta Stiernstedt är lärare och härstammar från friherrliga ätten Stiernstedt. Skådespelarens pappa är konstnären Jöran Modéer. 

Hedda har även en syster.

Hedda Stiernstedt längd: Hur lång är Hedda Stiernstedt?

Enligt Imdb är Hedda Stiernstedt 163 centimeter lång. 

Hedda Stiernstedts pojkvän – kärleken Alexis Almström

Hedda är förtegen med sitt privatliv och pratar sällan om kärlekslivet och partnern Alexis Almström. Paret träffades för över tio år sedan och i december 2019 friade Alexis till Hedda som svarade ja. I ett Inlägg på Instagram berättade hon att bröllopet var planerat i augusti 2020, men flyttade på grund av pandemin. 

Bröllopet ägde istället rum under 2021 och paret äntligen fick bli man och hustru. 

Vem är Alexis Almström? 

Alexis Almström, känd under artistnamnet Alexis Weak är musiker, låtskrivare, manusförfattare och regissör. Han är född den 25 februari 1985 och är därmed 38 år gammal för tillfället. 

Har Hedda Stiernstedt barn?

Skådespelaren har inte några barn. 

Nina Löwander i Vår tid är nu

Hedda Stiernstedt spelade Nina Löwander i SVT:s succéserie Vår tid är nu. Dramaserien utspelar sig över flera decennier och har sin start vid andra världskrigets slut 1945. Rollen blev hennes stora genombrott och gav henne ett kristallenpris för "Årets kvinnliga skådespelare i en tv-produktion". 

Andra skådespelare i Vår tid är nu är Charlie GustafssonAdam Lundgren och Suzanne Reuter.

Hedda Stiernstedt i One more time

Under våren 2023 är Hedda Stiernstedt aktuell i Netflixfilmen One more time som handlar om 40-åriga Amelia som natten till sin födelsedag blir påkörd av en buss och kastas tillbaka i tiden – tiden hon var 18 år gammal.

Hedda Stiernstedt Lapidus

Skådespelaren Hedda Stiernstedt är inte att blanda ihop med Hedda Stiernstedt Lapidus. Författaren Jens Lapidus fru heter nämligen Hedda Stiernstedt Lapidus, tidigare enbart Stiernstedt. Hon är tidigare jurist och numera frilansjournalist.