Efter kritiken – Frank Ocean ställer in andra konserten på Coachella

Frank Ocean.
Fansen rasade efter Frank Oceans spelning på Coachella 2023. - Foto: Evan Agostini och Claudio Bresciani/TT.
Dela på Pinterest
Han sågades jäms med fotknölarna för sin spelning på Coachella i söndags. Nu ställer Frank Ocean in nästa spelning på jättefestivalen.

Frank Ocean hoppar av helgens spelning på Coachella i USA. Anledningen stavas flera frakturer och en spricka i ena benet, skador som han fick innan föregående helgs spelning på jättefestivalen i Kalifornien, skriver amerikanska medier.

Ocean, som är festivalens dragplåster, fick hård kritik för sitt framträdande i söndags. Fansen rasade över dåligt ljud, dålig sikt samt över att den oengagerade stjärnan avslutade sin show i förtid. Enligt ett uttalande från Ocean som bland andra Variety har tagit del av förklaras den undermåliga spelningen med att han inte var i form efter benskadan, som han ska ha ådragit sig på festivalområdet veckan innan.

"Det blev kaos. Kaos kan vara vackert, men showen blev inte vad jag tänkte att den skulle bli", säger Ocean i uttalandet.

Första spelningen sedan 2017

Oceans Coachellaspelningar var hett emotsedda eftersom de är hans första spelningar sedan 2017. Han var bokad att vara dragplåster redan 2020 då festivalen ställdes in på grund av pandemin.

Frank Ocean slog igenom med dunder och brak 2012 med debutalbumet Channel orange. 2016 kom uppföljaren Blonde och det visuella albumet Endless, men sedan dess har det varit albummässigt tyst från artisten.

Coachellafestivalen är en av världens största musikfestivaler, och musikindustrins starkast lysande stjärnor brukar stå i kö för att spela under de två helger som festivalen pågår.