Vikingen i Masked Singer Sverige – alla ledtrådar

Vikingen i Masked Singer Sverige 2023.
Vikingen i Masked Singer Sverige 2023. - Foto: Magnus Ragnvid/TV4.
Dela på Pinterest
Vikingen tävlar i 2023 års upplaga av Masked Singer. Men vem gömmer sig bakom den stora och spektakulära dräkten? Vi har samlat alla ledtrådar från Vikingen.

Tittarsuccén Masked Singer är tillbaka med en ny spännande säsong. Programmet som har blivit hela Sveriges gissningslek där ett gäng kändisar tävlar i sång bakom oigenkännliga masker. 

Läs mer: Här är alla deltagare i Masked singer

Med hjälp av ledtrådar ska den sittande panelen försöka lista ut vilka kändisar som gömmer sig bakom dräkterna. Panelen består av Måns Zelmerlöw, Felix Herngren, Nour El Refai och Pernilla Wahlgren.

Vem är Vikingen i Masked Singer Sverige?

Vikingen fanns med i startfältet i avsnitt 2 av Masked Singer Sverige 2023. Vi har samlat alla ledtrådar från programmet. Vet du vem Vikingens sångröst tillhör?

Det här sa Vikingen: 

– Det är jag som är Vikingen, men det ni hör är inte det ni ser eller den jag är. Jag är inte en klassisk viking eftersom att jag försöker ta hand om mitt yttre. Jag klipper mig ofta, det finaste som finns är kort brunt hår och lite skäggstubb.

– Vi vikingar är riktiga sjörövare och föredrar att färdas på havet. Vi är mästare på att bygga snabba skepp med tålig ek och våra svärd är smidda av järn.

– Min största erövring ligger i framtiden. Mitt uppdrag är att få det att låta eller själv spela med. Som ni förstår är jag ingen vanlig svensson, men mitt namn ligger rätt nära. Är jag en hjälte, en vän eller en fiende? Nu ska jag i alla fall sjunga en sång om just fiender för er, mina kära vänner.

Övriga ledtrådar: 

  • Sax
  • Tv-spel
  • Runsten med texten: "Gå över ån efter vatten, festliga äventyr till havs går 100 procent i linje med vem jag är som viking
  • 2016 poäng

Vikingens låt: 

Enemy  Imagine Dragons

De tror panelen att Vikingen är 

Felix Herngren: Pewdiepie

Nour El Refai: Nilla Fischer

Måns Zelmerlöw: Therese Johaug

Pernilla Wahlgren: Mariette

Foto: Magnus Ragnvid/TV4.